Ben jij gek op planten? En kun jij geen genoeg krijgen van de kleur roze? Dan hebben wij de perfecte combo voor jou, want: roze planten bestaan! Ja echt waar…Wij zetten de leukste roze planten voor je op een rijtje! En o ja, we vertellen je ook hoe je ze het beste kunt verzorgen, – best handig – Lees maar snel verder.

@faesuccs Instagram
@faesuccs Instagram

Calathea ornata

Deze plant is niet alleen bijzonder door de roze kleur bladeren, ze sluiten ook ’s nachts. Deze plant houdt niet van het directe zonlicht op haar bladeren. Daarom is het belangrijk om dit pareltje niet op een plek te zetten waar veel zonlicht binnenkomt, zet de plant in halfschaduw. Regelmatig een scheutje water doet dit plantje tevens erg goed.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door SarahCotta Plantsยฎ (@sarahcottaplants) op

Aglaonema modestum

Deze plant staat bekend om haar bladeren met bijzondere patronen. Dit plantje wordt er wederom niet blij van om midden in het zonlicht te staan, geef haar dus een beetje schaduw. Het is belangrijk om de grond een beetje vochtig te houden, dan zal dit plantje prachtig groeien.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door SugboPlants.Ph (@sugboplants.ph) op

Hypoestes phyllostachya

Een flinke naam, en deze plant doet zijn naam eer aan. Deze parel heeft iets meer warmte nodig dan de eerder genoemde twee plantjes, maar take it easy met het zonlicht, anders vervagen de bladeren. Zet dit pronkstukje ietsje van je raam vandaan en hij zal zich helemaal thuis gaan voelen en prachtig bloeien.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FAE SUCCS ๐ŸŒฟ (@faesuccs) op

Tradescantia tricolour

Geef dit plantje regelmatig water, dit gaat zij nodig hebben. Ze is erg kieskeurig, niet alleen met de hoeveelheid water – ook met de plaats waar zij het liefst wil staan. Zet haar op een plekje waar ze veel (maar indirect) zonlicht krijgt. Een ochtend- en avondzonnetje vindt deze plant heerlijk, maar volop in de middagzon wordtย ‘ieย minder vrolijk van.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Little Blue Penguin Designs (@littlebluepenguindesigns) op

Fittonia albivenis

Dit plantje is wat minder veeleisend als het gaat om de verzorging, erg handig voor degenen die het wat lastiger vinden om voor een plant te zorgen. Als je deze parel ziet word je meteen vrolijk! Door de prachtige felle kleuren is deze plant een echte eyecatcher in je interieur!

Lees ook: Waarom iedereen planten in huis moet hebben