Wil jij graag je buikspieren trainen, maar heb je eigenlijk geen tijd? Dat is vanaf nu geen excuus meer. Er is namelijk een abs-challenge die je voor minstens 30 dagen kunt uitvoeren met écht resultaat. We horen je denken: ’30 dagen, maar ik had eigenlijk geen tijd?’. Hier heb je wél tijd voor. Het kost je namelijk gewoon maar vijf minuten per dag. Gebrek aan tijd is dan ook geen excuus meer vanaf nu.

Buikspieren trainen

Het trainen van abs is vaak niet het favoriete onderdeel van je trainingsschema. Daar weten wij alles van! Het is dan ook niet zo gek dat je niet echt warmloopt bij het idee dat je uren in de sportschool moet doorbrengen om die abs te kunnen zien in de spiegel. Gelukkig hoeft dat ook gewoon niet. Die goed getrainde abs liggen namelijk gewoon binnen handbereik en je hoeft eigenlijk alleen op zoek naar een plekje in jouw huis, waar je ze kunt gaan trainen.

Abs-challenge

Wanneer je een plekje hebt gevonden, zorg je voor een goede sportoutfit (yes girls, dit help écht!) en een fijn matje. Vervolgens kun je aan de slag met de abs-challenge. Iedere dag train je vijf minuten lang je buikspieren. Daarna kun je over tot de orde van de dag! Wij raden het aan om het zo vroeg mogelijk op de dag doen. Het geeft je de rest van de dag een voldaan gevoel én je hoeft er niet meer zo tegenaan te hikken. Ben je toch niet zo’n ochtendsporter? Dan zoek je naar een fijn moment dat voor jou werkt!

abs-challenge
Bron: Women’s Health

Women’s Health maakte hét perfecte schema voor 30 dagen voor je. Steeds zes dagen lang train je in vijf minuten verschillende spieren. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je ze overbelast. Deze spiergroep staat er namelijk om bekend snel te herstellen! De zevende dag gebruik je voor een minfulness-momentje. Je kunt bijvoorbeeld een yoga workout doen. Hou jij de dertig dagen vol?

Lees ook: Aan deze workout routine heeft Dua Lipa haar abs te danken