Grote kans dat je binnenkort vertrekt naar een tropisch oord voor een zonovergoten vakantie. Maarre, nadat je uren in de rij hebt gestaan op Schiphol, heb je waarschijnlijk geen zin om bij aankomst de hele hotelkamer te controleren. Toch zou je dit wel moeten doen, want sommige dingen zijn behoorlijk ranzig…

hotelkamer 2
Beeld: Pexels

Deze 5 dingen moet je echt even controleren als je in een hotelkamer komt

Het eerste wat je doet als je een hotelkamer binnenkomt is van het uitzicht genieten, maar er zijn ook een aantal andere dingen waar je echt moet letten.

1. Een inspectierondje door het bed

Vol met jeukende bultjes wakker worden op je eerste vakantiedag is natuurlijk niet wat je wil, dus controleer altijd het bed op kleine bed bugs. Check altijd de naden van het hoeslaken en het matras, maar vergeet het hoofdbord en de kussens ook niet, want daar kunnen die sneaky beestjes ook tussen zitten. 

2. Die sprei moet weg

Vervolgens is het de hoogste tijd om de sprei meteen in de verste hoek van de kamer te gooien. Dit lijkt een gezellig kleed, maar is in de werkelijkheid een kleedje dat waarschijnlijk al maanden niet gewassen is. Weg ermee!

3. Betalen voor de vorige gasten

Grote kans dat je de minibar in je hotelkamer halfleeg aantreft en dat de vorige gasten ‘per ongeluk’ vergeten zijn om te betalen. Mocht dit zo zijn, maak hier dan even melding van bij het hotel, want voordat je het weet moet je ook betalen voor de vorige gasten. Je kunt dat geld beter uitgeven aan drankjes die je wel zelf opdrinkt.

4. Maak alles nog eens schoon

Het klinkt overdreven, maar probeer nog een aantal dingen schoon te maken met een doekje als je een hotelkamer binnenkomt. Je mag er best vanuit gaan dat de vloer en de wc is geboend, maar in sommige gevallen wordt dit helemaal niet secuur gedaan. 

5. De glazen zijn vaak niet zo fris

Heb je ontzettend veel dorst na die lange reis? Pak dan niet meteen een glas uit de hotelkamer. Meestal zijn de glazen namelijk niet zo fris. Mocht je wel uit de glazen willen drinken? Maak ze dan even schoon! Hoe makkelijk kan het zijn, right

Lees ook: Dit zijn de meest populaire hotelkamers op Instagram