Er zijn genoeg feitjes over het vrouwelijke orgasme te vinden. Maar over het mannelijke orgasme wordt gek genoeg minder vaak gesproken, terwijl dit minstens zo interessant is. Dus hoeveel weten we eigenlijk van het ‘OH!’-moment van de man? Als je denkt dat een mannelijk orgasme enkel blijft bij ejaculatie, think again. Dit zijn de feitjes die jij nog niet wist over het mannelijk hoogtepunt.

Ejaculatie hoeft niet altijd

Als we denken aan het orgasme van een man, herleiden we dit vaak naar het ‘moment van ontlading’. Maar mannen kunnen ook een orgasme krijgen zonder te ejaculeren. Interesting toch? Dit wordt ook wel een droog orgasme genoemd. Weer wat geleerd!

via GIPHY

Fake it ’til you make it

Say what? Yup, niet alleen vrouwen zijn hier goed in, mannen kunnen er ook wat van. Een orgasme faken. Het komt dan wel veel minder voor dan bij vrouwen, maar ook mannen kunnen doen alsof ze klaarkomen en faken dat ze hun hoogtepunt bereiken.

Wereldkampioenen

Wist je dat sperma letterlijk kilometers kan maken? Sperma kan zich namelijk voortbewegen met 45 kilometer per uur! Wow! Om te vergelijken: dat is ongeveer het wereldrecord van Usain Bolt.

via GIPHY

Van kortere duur

Mannen komen over het algemeen sneller klaar dan vrouwen, maar het orgasme duurt ook korter. Een gemiddeld mannelijk orgasme duurt namelijk 5-20 seconden, terwijl het bij vrouwen 10-30 seconden kan duren.

Niet alleen vrouwen hebben een G-spot

Dat vrouwen een G-spot hebben is wel duidelijk, maar mannen hebben ook een soft spot. Deze zogeheten P-spot bevindt zich in de anus waar de prostaat zit. Dit is een heel gevoelig plekje voor mannen, en als je dit plekje stimuleert kan hij hier zelfs van klaarkomen. Misschien iets nieuws om te proberen?

Lees ook: Waarom goedmaakseks zo goed voelt