Je weet wat ze zeggen: goedmaakseks is dat ene gevecht helemaal waard. Na een ruzie met je lover is jullie vrijpartij namelijk alleen maar beter. Als jij je afvraagt waarom, wij hebben de antwoorden!

goedmaak seks FEM FEM

Wanneer we seks hebben voelen we ons een stuk fijner dan in een ruzie, dat merken onze hersenen ook. Tijdens seks maken we extra dopamine, adrenaline en oxytocine aan. Deze hormonen en neurotransmitters maken ons helemaal happy en dat is (vooral) na een ruzie een fijn gevoel.

Hormonen

Ja girls and boys, het is eigenlijk vooral de schuld van je hormonen. Wanneer je ruzie hebt ervaar je een hoop emoties, ook je lichaam ervaart een hoop. Wanneer je een heftige ruzie hebt zijn er drie hormonen die een belangrijke invloed hebben: testosteron, adrenaline en noradrenaline. Ook komt je oerinstinct weer naar boven tijdens een ruzie. Dit instinct verteld je dat je er alles aan moet doen om deze connectie niet te verliezen. Diezelfde hormonen hebben ook de overhand wanneer je het bed deelt met je partner. Zelfs in relaties waar de seks wat minder is zorgen deze hormonen en dit oerinstinct dat je het eigenlijk ook wilt goedmaken (en dat je veel zin in seks hebt).

Gevoelens

Je gevoelens spelen ook een grote rol bij het genot tijdens seks na een ruzie. Na verloop van tijd in een relatie wordt je steeds zekerder van je partner, je weet dat hij of zij zal blijven en jullie alles aankunnen. Je bent vaak op heel veel verschillende vlakken afhankelijk van elkaar. Financieel en emotioneel steunen jullie elkaar en dat wil je graag zo houden.

Tijdens een ruzie ben je nog steeds afhankelijk, de zekerheid dat hij of zij blijft is (onbewust) alleen wat minder. Dit maakt je bang.  Dit komt een beetje overeen met het begin van de relatie, dan ben je namelijk ook minder bang. Je hebt nog niet zoveel te verliezen en je weet dat je het overleeft wanneer het niet zou werken tussen jou en je potentiële partner. Is het weer goed met je lover? Dan is het net alsof je weer een boost van zekerheid hebt gekregen zoals je dat in het begin had. Dit verklaart dus waarom de seks nog een beetje beter voelt na een ruzie!

Veroveren

Een ruzie is romantischer dan je denkt. Ken je dat gezegde: afstand versterkt de liefde? Dat geldt ook voor emotionele afstand. Onbewust wordt seks aantrekkelijk wanneer we het kunnen krijgen wanneer we willen. Confusing, want een van de voordelen van een relatie hebben is dat je vaker seks hebt met elkaar. Het is goed voor je en heeft talloos veel voordelen voor je lichaam en hoofd. Wanneer jullie ruzie hebben creëer je die emotionele afstand wat eerder genoemd werd. Hey, dan wordt het ineens interessant. Ongeacht je geslacht wil jij je partner terugwinnen en laten zien waarom jij toch echt de beste bent. Hierdoor voelen jullie beide opnieuw meer aantrekkingskracht waardoor de seks misschien wel een nieuw hoogtepunt bereikt.

Nee, we sporen jullie echt niet aan om elk uur van de dag ruzie te zoeken met elkaar. Ook al kan ruzie goed voor je seksleven zijn is het goed om te letten op waarom jullie ruzie maken. Er is een lijn, en daar hoort niemand overheen te gaan. Ook al is de seks daarna zo goed!