Yoga is eigenlijk voor veel dingen goed. Het is relaxt en je raakt er rustig van, maar wist je ook dat het ontzettend goed is voor de bips?  Wil je je ontspannen en tegelijkertijd een fitter en strakker lijf creëren? Trek je sportbroek aan en ga er eens even goed voor zitten!

Schermafbeelding 2018-10-01 om 15.33.17

De hond

Sta rechtop met je voeten naast elkaar geplaatst. Haal twee keer rustig en diep adem om je te ontspannen. Adem nu in terwijl je je heupen naar beneden beweegt en je handen tegelijkertijd recht voor je neer op de grond zet. Je staat nu met je kont omhoog. Beweeg je voeten naar voor en naar achter om zo je bilspier te trainen.

fem-fem-yoga

De brug

Ga op je rug liggen met je benen omgetrokken en je voeten plat op de grond. Duw dan je billen de lucht in totdat je rug recht is. Plaats je armen plat onder je lichaam. Zo maak je als het ware een schuine brug van je lichaam. Span nu je billen aan en houd dit zo vijf seconden vol.

Schermafbeelding 2018-10-01 om 15.40.23

De hoge plank

Deze beweging kent iedereen, maar hij is wel reten goed voor je kont! Je gaat op de grond liggen en drukt jezelf als het ware omhoog. Je steunt op je tenen en bij deze plank steun je op de handen die je onder je zet. Dit hou je ongeveer 2 keer 30 seconden vol.

Schermafbeelding 2018-10-01 om 16.03.53

Melting heart pose

Voor deze oefening is rust en evenwicht heel belangrijk. Daarnaast is deze heerlijk om even al je spieren los te rekken. Ga op je knieën zitten en plaats je handen zo ver mogelijk naar voren. Plaats hierbij je billen zo hoog mogelijk en je rug zo laag mogelijk.

Schermafbeelding 2018-10-01 om 16.10.33

Halve maan

Deze is ook pittig, maar wel heel goed voor mooie billen! Sta eerst rechtop, buig dan je hele lichaam naar rechts terwijl je je rechterarm uitsteekt naar de grond en je been een hoek van 90 graden maakt. Je linkerarm wijs je recht omhoog naar het plafond.

Schermafbeelding 2018-10-01 om 15.42.50

Lees ook meer over ‘drunk yoga‘ – ja, het bestaat.