Na een aantal wijntjes hebben wij vrouwen soms het idee dat we kunnen dansen als Beyoncé. Onze heupen gaan alle kanten op en we kunnen zakken naar de grond alsof we het iedere dag doen. Oftewel: we bewegen net een tikkeltje soepeler dan wanneer we nuchter in de club staan. We vertelden je al eerder dat alcohol je aantrekkelijker maakt en nu hebben we nog beter nieuws. Er is namelijk een sport die je kunt beoefenen met wat alcoholische drankjes achter de kiezen. Vaak zeggen mensen dat alles leuker is met een drankje op, dat geldt natuurlijk ook voor sporten. Ik heb het over Drunk Yoga, eindelijk een sport die we leuk vinden!

dansen als beyonce

De oplossing voor niet zulke flexibele mensen

Yoga is een echte sport om te ontspannen en al je spieren los te maken. Het is volgens de echte ‘yoga goeroes’ zo goed voor je dat eigenlijk iedereen het zou moeten doen. Nu is de een wat spiritueler dan de ander en niet iedereen is zo flexibel. Zo kon ik vroeger met gemak staand mijn tenen aanraken en nu wring ik mezelf in allemaal rare poses om dit te proberen. Helaas met heel weinig succes, misschien dan toch maar eens beginnen aan yoga? Ik denk dat er veel mensen met mij benieuwd zijn naar yoga en het stiekem wel eens willen proberen. Maar hoe dan, als ik niet eens mijn tenen kan aanraken? Daar heeft yoga goeroe Eli Walker dus een oplossing voor bedacht: Drunk Yoga!

Yoga wordt een feestje

Eli Walker kwam met deze variant van yoga, doordat zij veel dezelfde redenen hoorde van mensen waarom ze niet aan yoga wilden doen. Mensen zijn namelijk te bang dat het er stom uit zien als zij het doen of denken niet flexibel genoeg te zijn. Nu weten we allemaal dat we met een drankje op meer zelfvertrouwen hebben en flexibeler zijn. Dus waarom zouden we dan niet een paar drankjes doen voordat we beginnen met een yogales? Voor 30 dollar kun je dit yogafeestje ervaren, alleen moet je er wel voor naar New York…

De Nederlandse variant

New York is een stad waar ik altijd al naartoe wilde en misschien heb ik nu wel de doorslaggevende reden gevonden waarom ik MOET gaan, Drunk Yoga. Toch hoeven we niet helemaal naar New York als wij Nederlanders willen genieten van een variant van de Drunk Yoga van Eli Walker. Er komt namelijk een Wine-Yoga event naar Amsterdam op 29 november, waarvoor je hier je kaartjes kunt kopen. Naast de Wine-Yoga doet Holistic Movement nog meer yogaevents, die dit weekend en volgend weekend plaatsvinden. Zien wij jou daar?

Wil je meer weten over ‘yoga’ in het algemeen? Freshhh vertelt je wat yoga precies is.