Er zijn genoeg redenen te verzinnen om vintage te gaan shoppen: het is duurzamer, je hebt écht iets unieks en het is heerlijk voor je portemonnee. Wat je reden dan ook mag zijn, het is natuurlijk ook onwijs leuk om te doen – mits je van winkelen houdt. In dit artikel hebben we voor jullie vijf leuke vintage winkels in Nijmegen op een rijtje gezet. Let’s shop!

@unsplash
@unsplash

Sussies

Sussies is de kleinste maar fijnste vintage winkel van Nijmegen. Binnen vind je kleding uit allerlei verschillende tijdperken: z komen onder andere jaren 6o retro jurken en jaren 90 naveltruitjes voorbij. Extra fijn: ze letten bij het selecteren van de items ook op wat er nu helemaal in is. Kom maar door met die satijnen sjaaltjes! Mocht je toevallig in Nijmegen zijn? Loop dan even langs de Lange Hezelstraat 57!

Habbekrats

Niet alle Nijmegenaren kennen deze te gekke tweedehands winkel in de Betrouwstraat 17. Verrassend genoeg zit er achter in deze winkel een kleine poort met daarachter een grotere winkel verstopt. Deze staat staat vol met meubels, serviezen en een uitgebreide kledingafdeling. Daar hangt dan weer een mix van vintage kleding en tweedehands items die nog geen jaar oud zijn. Hoe leuk!

Het Goed

Het Goed is een van de grootste vintage winkels van Nijmegen en is gevestigd aan de Industrieweg 50. Je vindt er werkelijk van alles, van oude grasmaaiers en gebaksvorkjes tot – je raadt het niet – kleding. En vooral dat laatste is zeer uitgebreid. Het Goed heeft namelijk alvast de beste items voor je geselecteerd, zodat je niet úren lang tussen de rekken hoeft te speuren.

2ndMas

Bij 2ndMas aan de Van Weldrenstraat 9 vind je niet alleen te gekke prints, maar ook old school schoudervullingen. Daarnaast kun je hier unieke kledingstukken en accessoires scoren van de meest exclusieve merken. Dus ben je een echte fashionfreak en houd je van high-end mode? Dan moet je echt even langs deze te leuke winkel in Nijmegen!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door 2ndMas (@2ndmas)

Appel & Ei

De vintage winkel Appel & Ei verkoopt (merk)kleding die er nog zo goed al nieuw uitziet. Vaak hangen zelfs de kaartjes er nog aan! Heb je zelf nog wat kleren die je nooit draagt en is Vinted of marktplaats je net te veel moeite? Bij deze winkel nemen ze deze kleren aan en krijg je een deel van de opbrengst. Chill! Dus ben je in de buurt van Nijmegen, loop dan even langs de Augustijnenstraat 39.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Appel & Ei (@appelenei)

Lees ook: Shoppen maar! Dit zijn 5 leuke vintage winkels in Eindhoven