Today is the day! Het begin van Amsterdam Dance Event 2021. A’DAM staat bekend als de muziektoren van Amsterdam en jaarlijks trekt ADE dan ook meer dan 400.000 bezoekers van overal ter wereld. Wow! Naast alle te gekke feesten (die we hieronder bespreken) worden er vijf dagen lang in de A’DAM Toren de meest coole feesten gehouden met de grootste namen. Dit wil je meemaken!

Ter ere van dit event brengen lichtkunstenaars Boris Acket en Chris v an Meer in samenwerking met Lumus Instruments een ‘BAKEN’ van licht over de hoofdstad. De A’DAM Toren is als het ware een vuurtoren en je kunt hem zien vanaf het dak van de A’DAM Toren tegenover Centraal Station in Amsterdam-Noord. Dit alles wordt gevierd met een speciale lichtceremonie op 13 oktober (vandaag dus!) en is tot en met 17 oktober te zien bij zondopgang en zonsondergang. Naast dit waanzinnige kunstwerk én haar feesten, hebben wij nog 5 andere toffe feesten tijdens ADE op een rijtje gezet.

1. Audio Obscura – 15, 16 en 17 oktober

Als er één feest is waar je heen moet tijdens ADE is het wel Audio Obscura. Het feest (dat wordt gegeven in het hoofdkantoor van G-Star Raw) duurt namelijk wel 3 dagen lang. Niet alleen het spijkerbroekenmerk maar ook de beats zijn Raw!

Wat kun je verwachten van dit legendarische feestje? Op vrijdag wordt het podium overgenomen door Palms Trax, maar ook onze favoriet Job Jobse, Black Cadmium en vele andere komen een setje draaien. Op zaterdag zal het er iets ruiger aan toe gaan en treedt Ostgut’s Planetary Assault Systems live op! Als klap op de vuurpijl wordt er zondag afgesloten met wat harde techno en elektronica. De Duitse legende Stephan Bodzin zal live optreden en je kunt een 6 uur durende set van Adriatique verwachten. Voetjes van de vloer dus!

2. Into Light – 15, 16 oktober

Het bijzondere aan dit feestje is dat het helemaal gratis is! Je hebt dus eigenlijk geen excuus meer om níet te gaan. In het Bimhuis in Amsterdam kun je op vrijdag 15 oktober en zaterdag 16 oktober genieten van een luistersessie powered by Philips Sound.

Tijdens de muzikale ervaring genaamd ‘Into Light‘ zal je 20 minuten luisteren naar een speciaal gecomposeerd muziekstuk. Dit stuk is geproduceerd door de DJ en producer Patrice Bäumel. We weten niet precies wat we moeten verwachten, maar een bijzondere ervaring gaat het sowieso zijn!

into light

3. Awakenings X Reinier Zonneveld – 15 oktober

We HOUDEN van Reinier én van Awakenings! We waren dus ook mega blij toen we deze combi zagen. Dit immens grote techno event, dat op vrijdag 15 oktober zal plaatsvinden in de Ziggo Dome, duurt de hele nacht en is werkelijk legendarisch. Dans tijdens Awakenings X Reinier Zonneveld samen met 13.000 andere fans de hele nacht op de vetste beats. Hier wil je heen!

4. Secret Project Festival – 16 oktober

Dit Amerikaanse feestje is komen overwaaien uit Miami waar het een groot succes was. Secret Project komt voor het eerst naar Europa en hier moet je bij zijn! Op zaterdag 16 oktober dient de industriële omgeving van het Hembrugterrein in Amsterdam als hét decor voor het grootste underground feestje tijdens Amsterdam Dance Event. Wie ga je hier zien? De line-up bestaat onder andere uit ARTBAT, Ben Böhmer LIVE, Ben Klock & Marcel Deetman, Camelphat, Damian Lazarus, Honey Doijson, Jeff Mills, Loco Dice, Sama Abdulhadi en Sita Abellán. Kortom: te veel om op te noemen.

5. Breakfast Club – 16 en 17 oktober

Ben je een ochtendmens? Dan is dit hét feestje voor jou. Je kunt namelijk bij Breakfast Club terecht vanaf 8 uur ’s ochtends! Begin dus vroeg (of ga meteen door na je vorige feestje). Je vermoeidheid zal snel over zijn want hier kun je genieten van een stevig 24-uurs programma verdeeld over twee dagen. DJ’s die je hier gaat zien zijn Eris Drew, Octa Octa, Evan Baggs, Marcel Dettmann, Paquita Gordon en Jaime Frias. Dit feestje mag je dus zéker niet missen!

Lees ook: deze dingen hebben we absoluut niet gemist aan uitgaan