Na anderhalf jaar braaf binnen gezeten te hebben en het spannendste op de vrijdagavond een bordspelletje met je familie was, was het een verademing om eindelijk weer uit te kunnen! Na zo lang waren we gewoon vergeten hoe alles er ook al weer aan toeging. Gezellige predrinks, dansen tot het weer licht is, nieuwe mensen ontmoeten: oh, wat hebben we het gemist! Helaas zijn we de irritante dingen van uitgaan ook totaal vergeten. Want hoe leuk het allemaal weer is, we hebben natuurlijk altijd wat te klagen, hé. Deze dingen hebben we absoluut niet gemist!

@pinterest
@pinterest

De slechte DJ

Oké, dan heb je anderhalf jaar de tijd gehad om de leukste liedjes voor je setlist te verzamelen en dan gaat de DJ voor ‘Rolling in the Deep’ van Adele? Of hij draait drie soortgelijke hiphopnummers achter elkaar – die je allemaal niet kent. Met zóveel nieuwe uitgaansmuziek die is uitgekomen blijven sommige DJ’s een beetje een teleurstelling.

De hitte

Mocht je het weer in Nederland vreselijk vinden en liever op zoek gaan naar een tropisch temperatuurtje? Je hoeft er niet voor op reis: ga gewoon de club in! De hitte in de discotheek waren we totaal vergeten en we waren er liever niet aan herinnerd. Op zich logisch als je bedenkt met hoeveel man je op een veel te kleine dansvloer staat, maar een raam of airco zou geen overbodige luxe zijn.

Constant aangeraakt worden

Een regel die nog wel even mag aanhouden is de 1.5 meter afstand van elkaar, ook in de club. Zweterige armen tegen je aan, mensen die in je nek staan te hijgen of stiekem achter je proberen te dansen: ga alsjeblieft ons aura uit! Of van die mensen die denken dat ze wel even door je heen kunnen lopen of je hardhandig wegduwen.

De peperdure drankjes

Wanneer je de dag erna op je rekening kijkt, krijg je een hartverzakking. Die drankjes in de club lijken nóg wel duurder geworden want met een paar wodka redbulls en wat tequila shots ben je zo veertig euro kwijt… Dit is waarom je altijd predinks doet.

@pinterest
@pinterest

De dronken instastory’s

Om 3 uur ’s nachts weet je het zeker: de instastory die jij hebt gemaakt is de meest fantastische ooit en geeft goed de sfeer van de hele avond weer. Om er vervolgens the day after achter te komen dat je keivals mee staat te zingen met Ronnie Flex en die sfeerbeelden van de club wel héél snel genomen zijn. Het enige wat volgers van je avond hebben meegekregen is dat je hartstikke dronken was.

Je gore schoenen

Uitgaan op witte schoenen was dan misschien jouw fout, maar dat ze er zó vertrapt uit zouden zien had niemand verwacht. Met dat plakkerige laagje bier op de grond en mensen die constant op je schoenen staan kan het niet anders, maar je hebt gelijk dit paar omgedoopt tot je uitgaansschoenen.

Je haar die nog dagenlang stinkt

Dat je bent uitgegaan is meteen te merken want je haar stinkt een uur in de wind. Bier wat er op is beland, tripjes naar de rookruimte en zweet laten je haar ruiken naar de dood. En denk maar niet dat deze geur er na één wasbeurt uit is! Het is maar goed dat jij de volgende dag toch je bed niet uitkomt…

Ook de hoofdpijn en misselijkheid na het uitgaan hebben we natuurlijk gemist als kiespijn, lees daarom deze 4 wetenschappelijk aangetoonde methodes om je hangover de volgende keer te voorkomen!