Het huishouden doen is voor niemand een grote hobby. Het is voor veel mensen zelfs een enorme rotklus. Wat nou als wij jou vertellen dat het allemaal een stuk makkelijker kan? Deze 5 lifehacks maken het huishouden a piece of cake!

@americanhustle
@americanhustle

1. IJsklontjes in de droger

Heb jij zo’n hekel aan het telkens weer strijken van T-shirts, overhemden en blouses? Stop dan eens een ijsklontje in de droger. De kleren worden op deze manier gestoomd, waardoor strijken overbodig wordt! Let wel op dat je niet teveel kledingstukken in één keer in de droger stopt, dan is het namelijk minder effectief. Doe voor elk kledingstuk een ijsklontje in de droger en je hebt het beste effect!

2. Lang leve de azijn!

Niet alleen is azijn hét middel om vieze geurtjes te verwijderen, ook werkt het perfect als schoonmaakmiddel. Zo laat een scheutje azijn troebele glazen weer blinken en wordt het ineens heel makkelijk om de luxaflex schoon te maken. Voor wie gek is op een stralendschoon huis, is een standaard fles azijn in de kast een regelrechte must!

3. Mirror mirror on the wall

Een spiegel schoonhouden is bijna niet te doen. Waterspetters, vingerafdrukken en andere vlekken zorgen er al snel voor dat je spiegel er niet zo fris meer uit ziet. Wat is nou het beste middel om je spiegel lang schoon te houden? Het klinkt misschien gek, maar dat wondermiddel is scheerschuim! Smeer je spiegel in met een beetje scheerschuim om de viezigheid te verwijderen en veeg hem daarna af met een stuk keukenpapier. Niet alleen zal je spiegel weer helemaal shinen, ook zal hij de komende paar weken niet meer beslaan. Wie had dat nou gedacht?

4. Speelgoed in de vaatwasser

Kinderspeeltjes hebben het vaak zwaar te verduren. Zo zitten ze geregeld onder het zand, kwijl, stof, et cetera: het zijn dan ook echte bacteriënbommen. Goed nieuws: de tijd van elk speeltje apart schoonmaken is voorbij! Je kan de emmer sop namelijk gewoon inwisselen voor de vaatwasser. Het is voor de kids ook ideaal: het speelgoed is na de spoelbeurt namelijk vrijwel direct weer droog! Let wel goed op dat je natuurlijk geen speelgoed met batterijen in de vaatwasser zet!

5. Fotolijstjes en schilderijen

Fotolijstjes en schilderijen zijn niet alleen manieren om je huis te decoreren, maar ook super handig om lelijke plekjes op de muur te verbergen. Scheurtjes, verkleuringen of loshangend behang kunnen enorme irritaties zijn, die helaas niet gemakkelijk te corrigeren zijn. Ieder huis heeft er wel last van. Kan je deze imperfecties in je huis echt niet meer aanzien? Probeer dan met behulp van een prachtig schilderij of een mooie foto je huisje te verfraaien en tegelijkertijd de minder mooie plekjes onzichtbaar te maken. Zo simpel is het!

Nog op zoek naar decoratie om je huis gezelliger te maken? Check hier de gaafste vintage posters!