We hebben allemaal wel momenten dat we door de bomen het bos niet meer zien. Wanneer je hoofd stampvol zit, verlies je al snel het overzicht en is het moeilijk om na een lange dag tot rust te komen. Hoe zorg je er nou voor dat je alles wat door je hoofd spookt, loslaat en je zorgeloos kan gaan slapen? Hier zijn 5 makkelijke manieren om je hoofd even helemaal leeg te maken!

@Sasha_schmidt Instagram
@Sasha_schmidt Instagram

1. Schrijf je gedachten op

De meest effectieve manier om de drukte een plekje buíten je hoofd te geven, is het op papier zetten van je gedachten. Schrijf de dingen die je moet onthouden op zodat je wat extra ruimte in je hoofd creëert. Ben je aan het malen over de vele dingen die je nog moet doen? Maak dan een to-do list met bovenaan de dingen met de hoogste prioriteit en onderaan de dingen die wel even kunnen wachten. Op die manier heb je een duidelijk overzicht en leg je minder druk op jezelf om alles te moeten onthouden.

2. Rustgevende hobby

Zoek een makkelijke, rustgevende hobby die niet te veel mentale inspanning vereist, maar wel concentratie. Bij creatieve hobby’s als kleuren, borduren en diamond painting ben je zo gefocust op je kunstwerk dat je helemaal nergens anders meer over nadenkt. Niet alleen is een hobby de perfecte afleiding van eventuele stressmomenten, je krijgt ook een mooi eindresultaat en leert ondertussen misschien zelfs een nieuwe skill.

3. Alleen op pad gaan

Veel mensen vinden het fijn om even helemaal alleen te zijn wanneer ze hun hoofd leeg willen maken. Alleen op pad gaan, kan dan ook zeker helpen om alles op een rijtje te zetten en je bewust te worden van de onnodige dingen die in je hoofd rondspoken. Zo kan in stilte wandelen of het fotograferen van de natuur heel veel rust brengen. Probeer het eens!

4. Bewegen

Niet alleen is bewegen hartstikke goed voor je lichamelijke gezondheid, ook draagt het bij aan een gezonde mentale gesteldheid. Sporten is een goede manier om je gedachten stil te zetten. Je bent volledig geconcentreerd op je lichamelijke beweging, ademhaling en/of je tegenstanders. Er is geen tijd voor stressvolle gedachten en je zal na de inspanning heerlijk kunnen slapen!

5. Muziek maken

Wanneer je een instrument bespeeld, ben je met je volle gedachten bij wat je doet. Wanneer je gefocust bent op de noten en akkoorden die je speelt, heb je geen tijd om over andere dingen te piekeren. Bovendien geef je jezelf een doel om bijvoorbeeld een bepaald nummer te kunnen spelen of misschien zelfs een eigen lied te schrijven. Je bent 100% bezig met iets wat je leuk vindt, waardoor je geen ruimte meer in je hoofd hebt voor stressmomenten!

@Pinterest
@Pinterest

Kan jij wel wat relaxation gebruiken? Check hier hoe je je volledig kan ontspannen tijdens het weekend!