Tot rust komen en energie krijgen? Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar het kan! En het is de beste combinatie om weer fris en fruitig aan een nieuwe week te beginnen. De hele middag series bingen klinkt misschien wel als het ultieme chill weekend, maar je zult merken dat je hier alleen nog maar duffer van wordt, en dat is niet de bedoeling. Maak je hoofd lekker leeg en begin met volle moed aan de nieuwe week.

Helemaal ontspannen tijdens je weekend? Zo lukt het je FEM FEM

Wandelen

Laat je gedachten even helemaal op de vrije loop en ga lekker een stukje wandelen. Met een vriend(in) of lekker alleen met een muziekje of podcast. De combinatie van Vitamine D, een gestimuleerde bloedsomloop en nieuwe zuurstof in je longen zorgt voor een verfrist gevoel. Nu kun je met een rustig en leeg hoofd weer verder met je takenlijstje. Inspiratieloos? Wandelen geeft je tevens nieuwe ideeën en inspiratie.

Schoonmaken

Je hebt er waarschijnlijk helemaal geen zin in, maar als je eenmaal bezig bent met een flinke schrobbeurt kun je niet meer stoppen. Je kunt je helemaal zen gaan voelen van het schoonmaken en kijkt natuurlijk mega erg uit naar het eindresultaat, een super fris ruikend en schoon huis, heerlijk! Het is niet alleen heel ontspannend om schoon te maken, het is uiteraard ook erg fijn om in een schoon huis te leven. En we kennen het allemaal: ”Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.”

Ga sporten

Nog iets waar je 9 van de 10 keer geen zin in hebt, sporten. Maar een flinke zweetsessie zorgt ervoor dat je hoofd weer helemaal helder en leeg is. Daarnaast zul je in de avond veel sneller in slaap vallen en veel dieper slapen. Dus hopsa, trek dat sport outfitje maar aan en ga ervoor!

Nappie

Merk je aan jezelf dat je écht even een dutje nodig hebt? Ga je gang! Het is wel belangrijk dat je powernap niet langer duurt dan 30 minuten. Je moet er namelijk voor zorgen dat je niet in je diepe slaap belandt. Als dit gebeurt word je namelijk nog vermoeider wakker dan voor je dutje, niet handig! Klaar met je nappie? Nu ben je weer helemaal ready voor het tweede deel van je dag!

Lees ook: Sporten heeft een positieve invloed op je brein en helpt dat herfstdipje te voorkomen