Het hebben van een relatie zou heel fijn moeten zijn, maar het kan ook voorkomen dat je in een relatievorm zit die minder healthy is. In dat geval moet je toch even twee of drie keer bij jezelf nadenken of je deze verbintenis wel wilt voorzetten.

how-to-lose-a-guy

Ze respecteren je persoonlijke grenzen niet

Iemand die behoorlijk kort op je zit en je constant in de gaten houd is erg verstikkend. Als je partner je grenzen niet respecteert, dan is dat een grote rode vlag. Het hebben van persoonlijke grenzen houdt ons gezond en ze helpen ons een gevoel van eigenwaarde te behouden. Een partner moet deze grenzen respecteren.

Je hebt het gevoel dat je elkaar dingen verschuldigd bent

Deze wordt vaak door elkaar gehaald, want natuurlijk is het goed als je dingen voor elkaar doet, maar er zit een bepaald verschil in. Hebben jij en je partner het gevoel dat je elkaar continu iets ‘verschuldigd’ bent dan gaat het niet helemaal goed. Relaties moeten gaan over wederzijds respect en inspanning. Als je constant bijhoudt wat jij voor je partner doet en andersom, kun je jezelf helemaal gek maken. Het is belangrijk om leuke dingen voor elkaar te blijven doen, maar wel op een gezonde en evenwichtige manier.

Psychologische manipulatie

Groot uitroepteken! Het hoort niet zo te zijn als je partner je in alles laat twijfelen, je niet uit laten praten en jouw mening continu onderuit haalt. Zo werkt een relatie niet. Je gaat daardoor al snel denken dat je niets goed kan doen, terwijl je juist altijd voor jezelf moet blijven denken. Zorg dat je met iemand in een relatie zit die jou de beste versie van jezelf laat zijn met een éigen mening.

Ze halen je naar beneden in het openbaar

We weten niet hoe het met jullie zit, maar dit is ook echt een no-go. Partners die in het openbaar hatelijke opmerkingen maken over jou verdienen je niet, punt uit. Het is al niet oké om het in je gezicht te doen, maar als het ook nog gebeurd waar je vrienden bij zijn is het wel klaar. Op het moment dat hun ego belangrijker wordt dan jouw welzijn, weet je dat dingen niet kloppen.

Je voelt je niet gewaardeerd of gerespecteerd

Dit is ook een hele belangrijke, al dan niet de belangrijkste. Jij en je partner kunnen natuurlijk ruzie krijgen, discussiëren of simpelweg uit elkaar groeien, maar toch is er verschil tussen dit en elkaar grofweg de grond instampen. Als je geen respect meer naar elkaar kunt opbrengen dat is het misschien beter als je deze relatie beëindigd.

Via deze manieren kun je respectvol iemand afwijzen!