Jezelf naar de sporten krijgen is een grote opgave. Zodra er een kleine kans is om de sportschool te vermijden, grijp jij die met beide handen aan. Dit zal je echter niet helpen om fit te blijven. Als je fit bent, wordt je leven een stukje leuker. Je voelt je fris en blijer. Door deze 5 tekenen herken jij of het tijd is om te gaan sporten.

sporten FEM FEM

De trap

De trap is al een grote opgave. Wanneer je boven bent, voelt het dan ook alsof je een hele marathon hebt gerent. Je moet dan ook even 5 minuten bijkomen, voordat je weer door kan gaan met je dagelijkse bezigheden. Dit is een teken van een slechte conditie. Tijd om het weer op te bouwen dus.

Hoeveelheid buikvet

Volgens de National Heart Foundation of Australia is de hoeveelheid buikvet een goede manier om erachter te komen of je fit bent. Meer gewicht om je middel? Dan wordt het tijd om weer in shape te raken. Een goede buikomvang is volgens Mens en Gezondheid minder dan tachtig centimeter. Wees niet bang als dit iets meer is. Pas bij een buikomvang van meer dan 88 centimeter wordt het tijd om actie te ondernemen.

De push-up is een zware oefening

De push-up is ideaal om erachter te komen hoe sterk jouw spieren zijn. Je gebruikt namelijk zowel je armen en schouders als je rug en core. Handig: Verywell heeft een lijst gemaakt met hoeveel push-ups je per leeftijdscategorie moet kunnen. Zo is een twintiger goed in shape bij 15-20 push-ups achter elkaar.

Netflix

Je hebt zowat alle films en series op Netflix al gezien en je bent volledig op de hoogste van de nieuwste updates. Hoe de sportschool er ook al weer vanbinnen uitziet is moeilijk uit te leggen. De laatste keer dat jij daar bent geweest is al weer een hele tijd geleden.

Je vermijd alle bewegingsmomenten

Je ontloopt letterlijk alle bewegingsmomenten op de dag. Rennen voor de trein? No way! Dan wacht ik nog liever. Voor kleine boodschappen pak je liever de bus of de auto. Dit is voor een keertje niet zo erg, maar wanneer dit als normaal wordt gevonden wordt het tijd om actie te ondernemen.

Waar herken jij je in?

Altijd moe? Hier kan het aan liggen.