Ben jij die persoon die elke ochtend moe wakker wordt? Dit kan erg irritant zijn. Die vermoeidheid kan veel verschillende (simpele) oorzaken hebben. Denk aan dat je te weinig drinkt of dat je constant stress ervaart. Gelukkig kun je die oorzaken simpel aanpakken.

26866343_190443361540352_7756639562809475072_n

Je hebt allergieën

Het is mogelijk dat je ongemerkt met allergieën rondloopt. Je kan ontzettend moe worden van het feit dat je lichaam ergens niet goed tegen kan. Misschien ben je ongemerkt wel allergisch voor gluten, soja of ei? Het kan nooit kwaad om dit even goed na te kijken.

Je slaapt verkeerd

Verkeerd slapen heeft niet altijd te maken met slaaptekort. Het kan er ook mee te maken hebben dat je niet efficiënt genoeg slaapt. Slaap wanneer het donker is en kom je bed uit als het licht wordt. Zo voorkom je dat je last kunt krijgen van een slaapstoornis.

Je drinkt te weinig

Voldoende drinken is super belangrijk om fit en scherp te blijven. Als je moe bent kun je dit al snel vergeten. Uit onderzoek  is gebleken dat een licht vochttekort ervoor kan zorgen dat je concentratie en energie minder worden. Als we het over voldoende drinken hebben, hebben we het over ongeveer 8 glazen per dag. Twijfel jij of je voldoende drinkt? Dit kan je makkelijk checken door naar je urine te kijken. Als het een lichte kleur heeft zit je goed.

Je hebt veel stress

Stress. We hebben er allemaal wel eens last van. Het kan je uitputten en een constant moe gevoel geven. Uit onderzoek van studenten is zelfs gebleken dat dit de belangrijkste factor voor vermoeidheid is. Een beetje stress is absoluut niet erg, maar het moet niet je leven gaan beheersen. Door deze simpele dingen op te volgen weet je je stress te verlagen.

Slaap jij slecht in de hitte? Met deze tips kan jij beter slapen.