We worden gelukkig van het Zalando pakketje op de deurmat, dineren graag bij een populaire hotspot en boeken regelmatig een romantisch weekendje weg. Maar… Wat als je net te weinig hebt om de huur te betalen of je vaatwasser kapot gaat?

femfem-geld-besparen-sparen

Doordat we onszelf niet altijd kunnen beheersen, is het lastig een spaarpot op te bouwen voor dit soort belangrijke uitgaven. Uit onderzoek van Rabobank blijkt dat jij jezelf met een paar kleine handigheidjes spaargewoonten kunt aanleren waardoor je eindelijk wel die designertas bij elkaar spaart én tegelijk een buffer opbouwt voor onverwachte uitgaven.

Spaar automatisch

Wist je dat je iedere maand een vast bedrag kunt wegzetten met een maandelijkse automatische overboeking? Automatisch sparen is key en super makkelijk te regelen. Je maakt eenmalig een spaarbeslissing en bent niet iedere keer bewust bezig met het opzijzetten van je inkomsten. Je kunt automatisch sparen heel makkelijk online bij je bank regelen. Voor ieder spaardoel dat je hebt kun je een eigen online spaarpotje maken. Handig!

Challenge yourself

Wat helpt is niet alleen te denken aan de korte termijn, maar ook aan de langere termijndoelen. Wil je over vijf jaar jouw droomhuis kopen? Deel jouw specifieke doel op in subdoelen en je merkt dat het sparen ineens een stuk gemakkelijker gaat. What do you need? Een groot vel A1 papier, markeerstiften en een pen. Hang het op in je keuken of slaapkamer zodat je keer op keer wordt herinnerd aan jouw droom.

Verkoop spullen op Marktplaats

Voor je naar de winkel gaat, heb je ruimte in je kast nodig en je geeft het misschien net als ik niet graag toe maar er zijn toch best wel wat dingetjes waar je niet zoveel meer mee doet. Dan is marktplaats de ideale plek. Wanneer je gewoon eens een middagje de tijd neemt om je spullen uit te zoeken en online te zetten, gaat dat geld opleveren en dit geld kun je weer opzij zetten om te sparen! Win-win!

FOMO is zó 2018

Het leven is duur. De vele festivalkaartjes, dinertjes en citytrips hakken erin. Kies eens voor home made dinners met je vrienden en ga naar drie toffe festivals in plaats van twintig outdoor feestjes. Heel easy: zeg eens ‘nee’. Een keer geen Instagram story is ook geen ramp. En het bespaard je heel wat centjes, die je weer voor andere *belangrijke* dingen kunt gebruiken.

Los geld is the key

Iedereen leeft tegenwoordig van dat kleine pasje wat in allerlei kleuren komt maar hetzelfde doel heeft. Het bewaren van je geld en vooral het uitgeven hiervan! Je pinpas neem je overal lekker makkelijk mee naartoe en je hoeft hem maar voor de wifi te houden en hij maakt het al over. Tip? Neem alleen los geld mee wanneer je op weg gaat. Door je pinpas thuis te laten, kom je niet in de verleiding meer te kopen dan je van plan was want daarvoor heb je geen geld bij je.

geld besparen femfem

Benieuwd naar de tofste vintage kleding voor een mooi prijsje?