Voor veel mensen is lezen een grote hobby. Toch staan er vaak meer ongelezen dan gelezen boeken in de kast. Hoewel sommige boeken zo spannend zijn dat je ze binnen twee dagen uitleest, is het soms best moeilijk om aan een boek te beginnen. We zijn zo druk met andere dingen dat lezen vaak onderaan de to-do list komt te staan. Deze 5 tips helpen je om eindelijk weer dat boek op te pakken!

@chaptersofmay.com
@chaptersofmay.com

1. Neem je boek mee

Wanneer je thuis bent, ga je sneller andere dingen doen dan boeken lezen. Je gaat even televisie kijken, door je social media scrollen of bellen met een vriendin. Er is thuis zoveel ander vermaak te vinden, dat je snel afgeleid bent van je boek. Wanneer je onderweg bent, heb je dit probleem een stuk minder. Een bus- of treinritje is dan ook de perfecte gelegenheid om even een hoofdstukje te lezen. Neem je boek daarom altijd mee. Je weet nooit wanneer je weer even niks te doen hebt!

2. Geef jezelf een doel

Als je met jezelf afspreekt dat je een bepaald aantal bladzijden per dag gelezen wil hebben, pak je veel eerder het boek weer op. Je wordt op deze manier bewuster van je leesgedrag en zal langzaamaan het plezier in lezen weer terugkrijgen. Hoewel het lezen in het begin misschien als een verplichting voelt, zal je snel gewend raken aan jouw nieuwe leesmomentje van de dag!

3. Creëer een leeshoekje

Het maken van een speciaal leeshoekje waar je je boeken kan lezen, kan een goed duwtje in de rug zijn om weer een boek uit de kast te pakken. Maak het zo comfortabel mogelijk zodat je niet kan wachten om met een goed boek lekker te gaan zitten. Lekker cosy!

4. Maak een routine

Het is de truc om het lezen onderdeel te maken van je vaste routine. Wanneer je elke dag tijdens je pauze, na het eten of voor het slapen een paar bladzijden leest, zal je elke dag er voor gaan zitten. Niet alleen zal je op deze manier makkelijk je doelstelling halen, ook zal je het plezier in lezen binnen no time weer terugkrijgen.

5. Vind een leesbuddy

Het hebben van een leesbuddy die dezelfde boeken leest als jij kan een goede motivatie zijn om weer te gaan lezen. Je kan zelfs deadlines met elkaar afspreken voor een aantal pagina’s zodat jullie samen het boek kunnen bespreken. Let wel op dat jullie elkaar niet per ongeluk spoilers vertellen. Het leesplezier kan binnen een paar seconden verdwenen zijn!

Nog een nieuw boek nodig om te lezen? Check hier het nieuwste ‘Fifty Shades’ boek!