In de trein, op de bank of bij het zwembad naar een podcast luisteren is natuurlijk heerlijk. Humor, politiek, geschiedenis, gossip: er is voor iedereen wel een goede podcast te vinden. Dit lijstje is speciaal voor luisteraars die graag op het puntje van hun stoel zitten. Deze 5 true crime podcasts zijn superspannend!

1. The Other Latif

In de podcast The Other Latif gaat Canadese presentator Latif Nasser op howmanyofme.com op zoek naar zijn naamgenoten. Tot zijn verbazing is er slechts één andere Latif Nasser in de wereld. Wanneer hij op onderzoek uit gaat naar zijn naamgenoot, komt hij erachter dat deze man geen adres, telefoonnummer en zelfs geen Burgerservicenummer heeft. Hij is namelijk gevangene 244 in de beruchte gevangenis Guantanamo Bay. Deze Latif Nasser zou één van de belangrijkste adviseurs van Osama bin Laden zijn geweest. In The Other Latif ga je samen met Latif op een spannende zoektocht naar deze naamgenoot!

2. De Brand in het Landhuis

De Brand in het Landhuis is een zesdelige true crime waarin Simon Heijmans onderzoek doet naar het mysterie van Ewald Marggraff. In de nacht van 6 op 7 december 2003 brak op het landgoed van deze rijke grootgrondbezitter een brand uit, waarna hij dood gevonden werd in de hal. Wat is hier precies gebeurd? Was het vuur aangestoken? En waar is de 160 miljoen euro gebleven die op Marggraffs buitenlandse rekeningen stond? Nu al nieuwsgierig? De podcast is gewoon op Spotify te beluisteren!

3. In the Dark

In de true crime podcast In the Dark wordt elk seizoen een nieuwe mysterieuze zaak belicht. In het eerste seizoen wordt de ontvoering en moord van Jacob Wetterling onderzocht. Het tweede seizoen focust zich op de zaak van Curtis Flowers, die zes keer berecht is voor vier moorden die hij waarschijnlijk niet heeft gepleegd. Je krijgt als luisteraar zoveel mogelijk details te weten over de gruwelijke daden, de investigation en de bewijzen. De true crime liefhebbers mogen deze podcast niet missen!

4. My Favorite Murder

Wie houdt van true crime podcasts maar wel toe is aan iets luchtigers, zal My Favorite Murder zeker kunnen waarderen. In deze podcast bespreken comedians Karen Kilgariff en Georgia Hardstark hun favoriete crime stories. Van de meest gruwelijke moorden tot de gekste misdaden: het komt allemaal aan bod in deze podcast.

5. Bear Brook

In de podcast Bear Brook wordt het jarenlange onderzoek naar de moord van vier ongeïdentificeerde personen in New Hampshire besproken. In het jaar 1985 werden in het Bear Brook State Park de resten van vier dode personen aangetroffen. Deze podcast vertelt je alles over de investigation, de onderzoekers en het ingewikkelde verhaal over een eerdere anonieme seriemoordenaar die wellicht de dader kan zijn. Krijg je al rillingen?

Toch meer zin in iets luchtigs? Check hier 7x de leukste podcasts op Spotify!