Er is meer te vinden op Spotify dan alleen maar muziek. Ook Spotify heeft de trend van podcasts opgepakt en heeft een giga aanbod aan luisterplezier. Mocht je nog zoekende zijn maar kan je wel wat advies gebruiken? Wij hebben er 5 voor jullie opgezocht waar je gegarandeerd naar wilt luisteren.

podcast spotify FEM FEM

Damn, Honey

In Damn, Honey de podcast nemen Marie Lotte en Nydia van Voorthuizen je mee in hun zoektocht naar wat er komt kijken bij feminisme, en hoe dat van toepassing is op het dagelijks leven. Door de gasten leer je over steeds een ander aspect van feminisme. Iedere aflevering bestaat enerzijds uit een vaste volgorde met een aantal terugkerende rubrieken. Bijvoorbeeld iets lekker feministisch en iets heel onfeministisch uit het nieuws, maar tegelijkertijd blijven de afleveringen spontaan.

Damn, Honey op Spotify.

Datevermaak

In de tweewekelijkse podcast Datevermaak zoeken Timo, Lisa en Lieke uit wat daten anno 2020 betekent. We zijn allemaal op zoek naar die ene persoon om mee oud te worden. We gaan massaal op date en swipen ons een slag in de rondte. Maar waarom is daten zo ingewikkeld? En kun je er beter in worden? We komen erachter door te luisteren naar Datevermaak. Smullen!

Datevermaak op Spotify.

MAN MAN MAN

Bas, Chris en Domien gaan in deze podcast op zoek naar hoe mannelijk ze eigenlijk zijn, maar óók wat ‘mannelijkheid’ nou precies inhoudt; Waar kan je het vinden en hoe ga je er nou precies mee om? Zo hebben ze het onder andere over waarom mannen zich toch altijd zo ontiegelijk aanstellen als ze ziek zijn en over wie er nou precies moet betalen tijdens een eerste date.

MAN MAN MAN op Spotify.

Wiemooiwilzijn

Overweeg je misschien een cosmetische ingreep? Dan is het misschien goed om eerst deze podcast te luisteren. Sietske Atsma gaat wekelijks in gesprek met diverse gasten over de maakbaarheid van het lichaam, het huidige schoonheidsideaal en de valkuilen van het nastreven van dat ideaal. Een aanrader!

Wiemooiwilzijn op Spotify.

Wat Ik Wou Dat Ik Wist

”Een luchtige luistermomentje van een twijfelende twintiger.” Het leven van een twintiger: een leven vol veranderingen met zowel de leuke kanten als de wat mindere kanten. De 25-jarige Kelly deelt in deze podcasts haar ervaringen, maar gaat tegelijkertijd op zoek naar antwoorden. En tijdens haar podcasts is ze ook niet vies van wat celebrity gossip.

Wat Ik Wou Dat Ik Wist op Spotify.

30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan bekende mensen. De wekker wordt letterlijk gezet voor 3o minuten lang. Geen vraag is hier te gek en bij alles krijg je heerlijke eerlijke antwoorden. Iedereen wordt hier vrijwel voor het blok gezet wat zorgt voor spannende gesprekken.

30 MINUTEN RAUW op Spotify.

Universiteit van Nederland

Bij de Universiteit van Nederland vind je podcasts waar brandende vragen worden gesteld aan wetenschappers. Je kunt het zien als een soort minicollege van ongeveer 15 minuten. Onderwerpen kunnen heel verschillend zijn, van “Wanneer krijgen vrouwen last van rammelde eierstokken?” tot  “Waarom kun jij je niet herinneren wanneer je in slaap valt?” Kortom, heel breed, inzichtelijk en leerzaam.

Universiteit van Nederland op Spotify.

Echt Gebeurd

Bij Echt Gebeurd vertellen mensen een waargebeurd verhaal. Dat kan een bijzondere verhaal zijn, iets grappigs of juist heel emotioneel. Dit kanaal van podcasts is geïnspireerd op het Amerikaanse ‘The Moth. Wat er anders is bij ‘Echt Gebeurd‘ is dat hier ook elke maand iemand voor uit zijn of haar puberdagboek leest. Altijd leuk om andere puberverhalen aan te horen, toch? Dan vallen jouw verhalen misschien toch nog wel mee.

Echt Gebeurd op Spotify.

 

En mocht je opzoek zijn naar een spannend verhaal, zorg dan dat je De Brand in het Landhuis niet mist.