Er is meer te vinden op Spotify dan alleen maar muziek. Ook Spotify heeft de trend van podcasts opgepakt en heeft een giga aanbod aan luisterplezier. Mocht je nog zoekende zijn maar kan je wel wat advies gebruiken? Wij hebben er 5 voor jullie opgezocht waar je gegarandeerd naar wilt luisteren.

podcast spotify FEM FEM

Damn, Honey

In Damn, Honey de podcast nemen Marie Lotte en Nydia van Voorthuizen je mee in hun zoektocht naar wat er komt kijken bij feminisme, en hoe dat van toepassing is op het dagelijks leven. Door de gasten leer je over steeds een ander aspect van feminisme. Iedere aflevering bestaat enerzijds uit een vaste volgorde met een aantal terugkerende rubrieken. Bijvoorbeeld iets lekker feministisch en iets heel onfeministisch uit het nieuws, maar tegelijkertijd blijven de afleveringen spontaan.

Damn, Honey op Spotify.

Datevermaak

In de tweewekelijkse podcast Datevermaak zoeken Timo, Lisa en Lieke uit wat daten anno 2020 betekent. We zijn allemaal op zoek naar die ene persoon om mee oud te worden. We gaan massaal op date en swipen ons een slag in de rondte. Maar waarom is daten zo ingewikkeld? En kun je er beter in worden? We komen erachter door te luisteren naar Datevermaak. Smullen!

Datevermaak op Spotify.

BROERS

In de podcast BROERS vertellen Sam en Rijk Hofman de ervaringen uit hun leven. Je kunt het al raden, maar de twee mannen zijn broers van elkaar. Ze bespreken samen alles en niks is te gek. Sam en Rijk vertellen dit op een hilarische manier waardoor de kans groot is dat jij af en toe hardop moet lachen. Wij vinden deze podcast om te gieren, een aanrader dus!

BROERS op Spotify.

Wiemooiwilzijn

Overweeg je misschien een cosmetische ingreep? Dan is het misschien goed om eerst deze podcast te luisteren. Sietske Atsma gaat wekelijks in gesprek met diverse gasten over de maakbaarheid van het lichaam, het huidige schoonheidsideaal en de valkuilen van het nastreven van dat ideaal. Een aanrader!

Wiemooiwilzijn op Spotify.

Wat Ik Wou Dat Ik Wist

”Een luchtige luistermomentje van een twijfelende twintiger.” Het leven van een twintiger: een leven vol veranderingen met zowel de leuke kanten als de wat mindere kanten. De 25-jarige Kelly deelt in deze podcasts haar ervaringen, maar gaat tegelijkertijd op zoek naar antwoorden. En tijdens haar podcasts is ze ook niet vies van wat celebrity gossip.

Wat Ik Wou Dat Ik Wist op Spotify.

30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan bekende mensen. De wekker wordt letterlijk gezet voor 3o minuten lang. Geen vraag is hier te gek en bij alles krijg je heerlijke eerlijke antwoorden. Iedereen wordt hier vrijwel voor het blok gezet wat zorgt voor spannende gesprekken.

30 MINUTEN RAUW op Spotify.

Universiteit van Nederland

Bij de Universiteit van Nederland vind je podcasts waar brandende vragen worden gesteld aan wetenschappers. Je kunt het zien als een soort minicollege van ongeveer 15 minuten. Onderwerpen kunnen heel verschillend zijn, van “Wanneer krijgen vrouwen last van rammelde eierstokken?” tot  “Waarom kun jij je niet herinneren wanneer je in slaap valt?” Kortom, heel breed, inzichtelijk en leerzaam.

Universiteit van Nederland op Spotify.

Echt Gebeurd

Bij Echt Gebeurd vertellen mensen een waargebeurd verhaal. Dat kan een bijzondere verhaal zijn, iets grappigs of juist heel emotioneel. Dit kanaal van podcasts is geïnspireerd op het Amerikaanse ‘The Moth. Wat er anders is bij ‘Echt Gebeurd‘ is dat hier ook elke maand iemand voor uit zijn of haar puberdagboek leest. Altijd leuk om andere puberverhalen aan te horen, toch? Dan vallen jouw verhalen misschien toch nog wel mee.

Echt Gebeurd op Spotify.

Vrouwmibo

In de podcast Vrouwmibo gaan Sophie Milzink, Iris Enthoven en Nina Warink gezellig borrelen op de vrijdag middag. Ze nemen ons mee tijdens hun borrel en hebben elke aflevering een bepaald onderwerp die ze gaan bespreken. Het trio zijn ook echte vriendinnen van elkaar en juist dit maakt het zo leuk om erna te luisteren. Net alsof je erbij hoort. Als je zin hebt in een gezellige podcast dan is dit zeker een aanrader.

Vrouwmibo op Spotify.

HELD IN EIGEN VERHAAL

Iris Enthoven neemt je in deze podcast mee in haar interview. Elke aflevering heeft ze iemand te gast die iets heftigs heeft mee gemaakt. De onderwerpen zijn enorm uiteenlopend. Het kan gaan over iemand die een vliegtuigcrash heeft overleefd, maar ook over een 17-jarig meisje die is genezen van kanker. De verhalen hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn enorm aangrijpend. Iris laat het gesprek op een soepele manier verlopen waardoor het een enorm fijne podcast is om naar te luisteren.

HELD IN EIGEN VERHAAL op Spotify.

 

En mocht je opzoek zijn naar een spannend verhaal, zorg dan dat je De Brand in het Landhuis niet mist.