We hebben allemaal wel eens last van een droge huid. Het jeukt, vervelt en voelt onprettig aan. Daarom willen we er het liefst zo snel mogelijk van af. Gelukkig hebben wij 5 tips voor jou om een droge huid tegen te gaan!

@Fashion_S Weheartit
@Fashion_S Weheartit

1. Douche niet te vaak en te lang

Wanneer je vaak en lang doucht, kan je een droge huid krijgen. Dit komt omdat tijdens het douchen de natuurlijke vetlaag van je huid gewassen wordt. Wanneer je te lang onder de douche staat, was je de vetlaag eraf en krijg je een droge huid. Een korte douche is dus beter voor je huid! Daarnaast kan je het beste met lauw water douchen. Wanneer je met te heet water doucht, droogt je huid namelijk sneller uit. Zet maar alvast een timer!

2. Wees zuinig met de zeep

Niet alleen moet je minder lang douchen, ook moet je zuiniger zijn met de hoeveelheid zeep die je gebruikt. Net als met heet water, ontvet je met zeep eigenlijk je huid waardoor het sneller uitdroogt. Probeer daarnaast agressieve soorten zeep te vermijden. Deze producten bevatten vaak sterke chemicaliën die je huid laten uitdrogen. Natuurlijke zeep en douchegel is een beter alternatief!

 3. Vermijd washandjes

Om een droge huid tegen te gaan, kan je het beste washandjes vermijden. Was je gezicht en lichaam zoveel mogelijk met je handen of een zachte douchespons. Je huid elke dag schrobben met washandjes of doucheborstels is helemaal niet nodig en het zorgt er alleen maar voor dat je huid sneller uitdroogt. Wanneer je jezelf vervolgens met een handdoek afdroogt, doe dat dan voorzichtig deppend!

4. Smeer met vette zalf of crème

Een hulpmiddel om de droge huid sneller te laten herstellen, is een vette zalf of crème. Smeer jezelf na het douchen en voordat je naar bed gaat in met bijvoorbeeld een bodylotion en je zal veel minder snel last hebben van irritatie, rode plekken en schilfers. Je huid blijft op deze manier gehydrateerd en healthy!

5. Gebruik parfumvrije en hypoallergene verzorgingsproducten

In een groot deel van de verzorgingsproducten zit parfum verwerkt. Wanneer het lekker ruikt, wordt het instantly een stuk aantrekkelijker. Toch heeft het ook zo zijn nadelen. Mensen met een gevoelige huid kunnen door producten met parfum last krijgen van roodheid en irritatie op de huid. Mensen die last hebben van een droge huid, eczeem of puistjes kunnen deze producten dan ook beter vermijden en kiezen voor parfumvrije en hypoallergene verzorgingsproducten. Je huid zal je dankbaar zijn!

Lees ook: 8 tips voor het krijgen van een mooie stralende, egale huid