De droom van iedere vrouw: een mooie stralende en egale huid. Het is alleen in de praktijk behoorlijk lastig om je huid in balans te krijgen én te houden. Wij hebben een aantal tips voor een mooie huid voor jou op een rij gezet. Ga jij het uitproberen?

model-pitch-perfect

Niet té heet douchen

Deze kennen we vast en zeker allemaal, maar we benoemen het gewoon nog een keer. Na een lange dag is het heerlijk om s ’avonds onder de hete douche te stappen. Warm water kan echter de huid beschadigen en dat is wel het laatste wat je wil voor een mooie huid. Te heet water kan de beschermlaag wegnemen, waardoor je binnen no-time een droge huid zult krijgen. Douche daarom liever een paar graadjes kouder en kort je douchebeurt in tot maximaal 10 minuutjes.

Haren vast tijdens het slapen

Reinig je steevast je huid voordat je naar bed gaat, maar wordt je toch met regelmaat wakker met onzuiverheden in je gezicht? Je haar kan hiervan de oorzaak zijn! Haar bevat natuurlijke oliën en natuurlijk productresten zoals shampoo, haarlak etc. die de poriën kunnen verstoppen. Ons advies? Doe je haar in een losse staart, vlecht of in een gemakkelijk knotje.

Kies voor een zijden kussensloop

Het met regelmaat verwisselen van je kussensloop doet sowieso al veel goeds voor je gezicht, maar wist je dat een zijden kussensloop nóg beter is? Een zijden kussensloop zorgt voor een minder opgezwollen gezicht én het gaat de vorming van rimpels tegen. Het is een kleine aanpassing met een groot effect!

Poets je smartphone

Het klinkt heel raar, maar als je er over nadenkt is het eigenlijk vrij logisch. Constateer je vaak onzuiverheden aan de zijkant van je gezicht? Grote kans dat dit wordt veroorzaakt door je smartphone. We slepen de telefoon overal mee naar toe, we leggen hem overal neer en ondertussen zit het scherm vol met bacteriën. Vervolgens wanneer je wordt gebeld leg je hem zonder na te denken aan je oor, terwijl het vuile scherm je gezicht aanraakt. Er wordt zelfs gezegd dat een smartphone viezer is dan een toiletbril, ugh! Maak hem daarom minstens één keer per week schoon met een beetje alcohol 70%. Zo verwijder je direct alle make-up en zweet resten!

Hydraterende gezichtsspray

Soms kan je vel wat trekkerig en droog aanvoelen. Heb je geen zin in extra voedende dagcrème of heb je jezelf net opgemaakt? Een hydraterende ‘facespray’ is de uitkomst. Deze sprays werken als directe hydratatie voor o.a. je gezicht. Ze voelen zijdezacht aan en het kan op ieder moment van de dag worden aangebracht!

Vitamine C is the key!

Vitaminen zijn vanzelfsprekend erg belangrijk voor het lichaam, waarbij vitamine C er bovenuit steekt. Vitamine C draagt bij aan een gezonde, goed beschermde huid. Eet en drink daarom voldoende vitaminebommetjes zoals sinaasappels, kiwi’s en tomaten. Schiet je tekort in je dagelijkse behoefte, kies dan voor een vitamine C voedingssupplement.

Het gebruik van een masker in de nacht

’s Nachts komt de huid tot rust, zowel van het lichaam als je gezicht. De huid herstelt en de cel vernieuwing komt op gang. Om dit proces te stimuleren kies je voor een goede nachtcrème. Wil je graag een beter resultaat bereiken? Smeer je nachtcrème dik op alsof het een masker is.

Je huid grondig reinigen

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het reinigen van je huid is ontzettend belangrijk. Stap jij vaak met make-up op je bed in? Stop er mee! Het veroorzaakt verstopte poriën, die weer bijdragen aan je onzuivere huid. Wil je graag een egale huid? Reinig je huid dagelijks, zowel in de ochtend als avond met een goede gezichtsreiniger.

Genoeg slaap

Het krijgen van genoeg slaap is ontzettend belangrijk als het gaat om je fysieke voorkomen. Een goede nachtrust werkt effectief bij aan het krijgen van een stralende huid. Dus kruip eens lekker vroeg onder de wol en pak eens die volle 8 uur slaap.

Vettig eten

We weten allemaal dat ons uiterlijk geen positieve boost krijgt als we vettig voedsel eten. Nu betekent het niet dat je nooit meer een lekkere hamburger kunt eten, maar probeer hier een goede balans in te vinden. Wil je een mooie huid? Dan zul je dus iets gezonder moeten gaan eten!