Sommige van ons kunnen best een beetje jaloers worden van het haar van andere vrouwen. Het is glad, glanzend en ziet er gezond uit terwijl je zelf soms uren voor de spiegel staat in de hoop dat het eindelijk stopt met pluizen. Wil jij mooi en gezond haar? Dan moet je hier vooral mee stoppen! 

Haar
Photo by Tim Mossholder

1. Elastiekjes

Veel van ons gebruiken stugge elastiekjes, die blijven namelijk beter zitten dan gladde elastiekjes. Toch zijn deze stugge elastiekjes erg slecht voor ons haar en zorgen ze ervoor dat het snel breekt, toch maar even overstappen op de populaire scrunchies?

2. Je föhn of stijltang is te warm

Natuurlijk wordt ons haar een stuk sneller droog wanneer we de föhn warmer zetten, toch is het niet verstandig om gloeiend hete apparatuur tegen je haar aan te zetten. Door de hitte haal je als het ware de beschermende laag weg, en daardoor raakt het beschadigd en breekt het af.

3. Hitte beschermende producten

Wanneer we een föhn of stijltang toch graag willen gebruiken gebruiken is het belangrijk dat we producten gebruiken die ervoor zorgen dat ons haar wordt beschermd voor de hitte. Door goede producten te gebruiken blijft je hoofdhuid gehydrateerd en komt er een beschermlaag om je haar die het beschermd tegen evenutele beschadigingen.

4. Nat haar

Soms hebben we geen zin om ons haar te drogen of te wachten tot het is opgedroogd en daarom kammen we het vaak als het nog nat is. Dat kun je beter niet doen! Nat haar is een stuk fragieler en zal daarom sneller breken.

5. De manier we borstellen

We borstelen allemaal ons haar van boven naar beneden en ook dat is heel slecht! Het beste kun je je haar verdelen in plukken en onderaan beginnen met borstelen zodat je langzaam naar boven werkt. Op die manier komt er minder druk op te staan en is de kans op breken een stuk kleiner. 

6. Niet vaak genoeg naar de kapper

Soms zijn we helemaal klaar met die korte coupe dat we zo snel mogelijk ons haar willen laten groeien. Toch is het beter om zo nu en dan naar de kapper te gaan om je dode puntjes eraf te laten knippen.

Lees ook: Dit is waarom je in de herfst ineens zoveel haaruitval hebt