Onzekerheid in een relatie slaat vaak bij mensen toe. Jullie zijn waarschijnlijk al een tijdje samen en de sparkle is er misschien vanaf. Wanneer je vriend zich na een tijd anders gaat gedragen kun je veel gaan twijfelen over hoe jullie relatie precies verloopt. Waarom is hij niet meer zoals eerst en waarom gedraagt hij zich anders? Dit kunnen tekenen zijn dat hij het snel gaat uitmaken.

Vaak zijn dit subtiele dingen. Luister daarom goed naar je onderbuik gevoel en ga ervan uit dat wanneer hij deze zes dingen doet of zegt het misschien wel over kan zijn tussen jullie. Gelukkig kom je daar goed overheen, mocht dit het geval zijn.

Geen initiatief

Initiatief tonen in een relatie is misschien wel één van de belangrijkste dingen. Wanneer hij dingen wilt ondernemen met jou geeft je dit vaak een blij gevoel, aangezien hij tijd met je wilt doorbrengen. Het is dan ook logisch dat hij zoveel mogelijk tijd met je wilt zijn, anders zaten jullie niet in een relatie. Wanneer deze initiatieven erg verminderen, tot helemaal niet meer, kan dit iets betekenen. Natuurlijk is zelf initiatief tonen ook erg belangrijk, laat dit niet alleen van hem afhangen, maar wanneer jij blijft proberen en er bij hem niks meer uitkomt kan dit een teken zijn, dat hij er niet meer zoveel waarde aanhecht.

Hij mist je niet meer

Het gevoel hebben van gemist worden is vaak een groot compliment voor ons. Het voelt fijn wanneer iemand jouw aanwezigheid op prijs stelt en deze mist wanneer je er niet bent. Appjes als ‘waar ben je’ of ‘kom je wel veilig thuis?’ voelen dan ook vertrouwd, ondanks dat deze soms een beetje irritant kunnen zijn. Wanneer deze appjes niet meer op je beeld verschijnen na verloop van tijd en het hem niets uitmaakt waar je bent of wanneer je thuiskomt, betekent dit vaak dat het hem niet veel meer doet. Het gemis is dus ver weg.

De toekomst vermijden

Jullie bereiken misschien een leeftijd in jullie relatie waarbij de toekomst al gauw in zicht is. Misschien klapperen jouw eierstokken al en weet je al zeker in welk herenhuis jullie gaan wonen. Wanneer hij vermijdt hierover te praten of begint over andere onderwerpen wanneer jij dit wilt bespreken, kan dit zijn omdat hij geen toekomst voor zich ziet. Vraag hier dus naar door bijvoorbeeld te vragen ‘hoe zie jij onze toekomst voor je?’ zo kan hij dit zelf invullen.

Je voelt je niet gewenst

Dat je partner je aanwezigheid op prijs stelt en het fijn vindt wanneer jij er bent, geeft je een fijn gevoel. Dit kan er soms zelfs voor zorgen dat je de hele dag met een lach van oor tot oor rondloopt. Wanneer dit steeds minder wordt en jullie minder lol hebben in jullie relatie, kan dit vragen bij je oproepen. Je kunt je hierdoor ongewenst voelen of zelfs als een verplichting voelen, dat hij alleen bij je zit omdat jullie een relatie hebben. Dit is iets dat jij nooit in jullie relatie hoort te voelen.

Hij toont geen affectie meer

Iedereen toont affectie op een andere manier en elke relatie heeft een andere soort intimiteit. Misschien toont je vriend van zichzelf niet erg veel affectie, aangezien dit niet in zijn karakter zit. Het is een ander verhaal wanneer hij deze aan het begin van jullie relatie erg veel toonde en nu helemaal niet meer. Dit is een manier om te herkennen dat hij niet meer voelt voor jou als voorheen.

De irritaties lopen op

Je kunt het niet onder stoelen of banken steken: iedere relatie kent zo zijn irritaties. Dit is dan ook gewoon normaal en hier is niks raars aan. We hebben allemaal momenten waarbij we ons irriteren aan het gedrag van je partner of iets dat hij zegt. Wanneer dit bij hem steeds vaker wordt, soms zelfs dagelijks, is het tijd dat je hierover gaat nadenken. Wanneer je voelt dat hij zich aan elk klein dingetje irriteert bij jou en je hierdoor niet veel meer durft te zeggen of doen, kan dit betekenen dat hij jouw aanwezigheid niet meer waardeert.

Wat er ook gebeurt in jullie relatie, de communicatie tussen jullie is en blijft belangrijk. Vraag naar dingen waar je mee zit of leg rustig jouw kant van het verhaal uit. Geef hem de ruimte om te vertellen waar hij precies mee zit. Zo kun jij je afvragen of dit wel de relatie is waar jij je gelukkig in voelt.