Een gebroken hart is één van de moeilijkste dingen om overheen te komen. Soms voelt het alsof dit niet eens mogelijk is, er overheen komen. Toch word ook jij weer gelukkig, mocht je nu met een gebroken hart kampen. Zelfs wanneer je denkt dat je nooit meer zo iemand zult vinden als hij/zij. Vaak gaan we over tot ongezonde gewoontes tijdens dit proces. Dit is iets natuurlijks en happens to the best of us. Uiteindelijk is het toch echt de bedoeling dat je de draad weer oppakt en weer volledig kan genieten. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet waardoor dit nét wat sneller gaat. Je kan het!

Je sociale omgeving is belangrijk

Als je fijne mensen om je heen hebt die voor jou klaarstaan en bij je staan, wanneer je het even allemaal niet ziet zitten, dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Wanneer je op jezelf bent is het namelijk gemakkelijker om verdriet te voelen aangezien je geen afleiding of personen om je heen hebt. Hierdoor ben je even op jezelf aangewezen en voel jij je gelijk eenzaam. Deze gedachtes kunnen sneller komen dan wanneer je iets aan het doen bent met een kennis of vriendin. Het is dan ook belangrijk dat jij je eigen leven door blijft leven. Doe al die dingen die je ervoor ook zou doen. Alleen hierdoor besef je dat je ook kan leven zonder je ex.

Het moment van acceptatie

Wanneer een relatie uitgaat is daar altijd een reden voor. Wat deze ook mag zijn, dit is in eerste instantie niet wat jullie gewild of verwacht hadden. Dit kan zorgen voor onbegrip, woede of verdriet. Of natuurlijk allemaal tegelijk. We get that. Daardoor is het moeilijk om de situatie te accepteren voor hoe die is. Toch is dat één van de manieren om over je gebroken hart heen te komen. Zolang jij je emoties de overhand laat nemen zul je nooit rust vinden in dat wat er is gebeurd. Het kan daarom handig zijn om je emoties en gevoelens uit te spreken zodra deze nog vers zijn, hierdoor verliezen zij vaak hun kracht. Meestal kom je erachter dat je sterker bent dan je emoties en je deze de baas kunt zijn. Probeer te accepteren wat er is gebeurd, hoe moeilijk dit ook kan zijn.

Persoonlijke groei

Het kan zijn dat jullie relatie niet werkte omdat je partner niet dezelfde gedachtes heeft over bepaalde dingen als jij. Dit zorgt voor veel botsingen en kan leiden tot een relatiebreuk. Hierdoor kan je aan jezelf gaan twijfelen, aan alles wat je hebt gezegd of hebt gedaan. Dat is juist niet de bedoeling. Kijk terug op je relatie met een positieve blik. Wat heb jij gedaan dat anders kon? Waarin zou jij jezelf verbeteren in je toekomstige relatie? Jullie hebben allebei fouten gemaakt maar het enige wat je hiermee kan doen is ervan leren. Jij hebt jezelf beter leren kennen en weet nu hoe je reageert op bepaalde situaties. Ook weet jij wat jij belangrijk vindt in een relatie, wat jouw normen en waarden zijn. Deze kunnen soms erg verschillen van anderen. Toch is het belangrijk om bij jezelf te blijven en te geloven in waar jij voor staat. Misschien heb jij wel te veel rekening gehouden met de ander in je relatie en is het nu tijd om je op jezelf te focussen en te doen wat jíj wilt.

Laat social media voor wat het is

Het is heel makkelijk voor ons om hier en daar een kijkje te nemen in andermans leven, door middel van social media. Zodra jij je ex blijft volgen verschijnt hij/zij op je timeline. Dit kan soms leiden tot wat jaloezie, wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe liefde is. Ook kan je jezelf blijven bezighouden met wat je ex allemaal aan het doen is. Hier kun je jezelf soms helemaal in verliezen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Hoe moeilijk het ook kan zijn; verwijder je ex van alle social media platformen. Je zult zien dat je rust in je hoofd krijgt en je hen een stuk sneller vergeet.

Lees ook: Dit zijn de gevolgen van een gebroken hart voor je lichaam