Je kinderen bezighouden in tijden waarin je vooral aan huis gekluisterd bent, dat valt nog niet mee. In het begin is het nog wel gezellig, zo thuis, maar na niet al te lange tijd slaat de verveling toe. Alle spelletjes zijn al een keer uitgespeeld, de hele dag voor de tv of op het internet is ook niet goed en dan probeer jij ondertussen misschien ook nog eens thuis te werken. We hear you, en daarom geven we je hierbij 7 tips om je kinderen binnen te vermaken. Let’s go!

Spelletjesmiddag

Organiseer met je kids een échte spelletjesmiddag. Haal lekkere snackjes in huis en tover de leukste bordspellen tevoorschijn. Nog wat nieuwe ideetjes voor spelletjes nodig? Het merk Djeco heeft een groot aanbod aan té leuk speelgoed. Je kunt het ook in een wedstrijdvorm organiseren, dat vinden kids altijd helemaal geweldig. De persoon die aan het einde van de spelletjesmiddag, de mééste spelletjes heeft gewonnen is de winnaar (moet je er alleen wel voor zorgen dat je je kind laat winnen). Én bij winnaars hoort natuurlijk ook een cadeautje. Wedden dat jouw kind mega blij wordt van een nieuwe kinderstep?

Bingo

Eigenlijk kun je overal wel een spelletje van maken, zelfs van de dingen die éigenlijk niet zo leuk zijn. Hoe je dat het beste kunt doen? Simpel, maak er een bingokaart van. Maak een kaart met vakjes waarin je dingen zet als ‘tandenpoetsen, aankleden, uurtje lezen, de hamster/cavia/poes eten geven, ontbijten en een uurtje buiten spelen. Je kan het zelf helemaal verzinnen en aanpassen aan de leeftijd van je kids en de bingokaart zo groot maken als je zelf wilt. Het gaat erom dat ze pas schermtijd (iPad, tv, gamen) mogen als alle vakjes doorgestreept zijn. Wedden dat al deze ‘taakjes’ binnen no-time gedaan zijn?

Junior Masterchef

Hoe schattig ziet het er altijd uit als kleine kindjes gaan bakken. Op de een of andere manier willen ze altijd alles zelf doen, wat voor meer hilariteit zorgt. Ga lekker met je gezin koekjes, cake of een taart bakken. Of haal (deeg voor) een pizzabodem en laat ze zelf een pizza beleggen. Dat smaakt natuurlijk stukken lekkerder dan zo’n kant-en-klaar ding uit de supermarkt… Oudere kinderen vinden het vaak leuk om te helpen koken. Het draagt bij aan quality time én ze steken er wat van op. Junior Masterchef bij je thuis, dat is het idee. Koksmuts op, short aan en gaan met die banaan!

Cadeautje voor een ander

Een leuke verrassing maken voor (over)grootoma- of opa’s, die zullen daar zeker blij mee zijn. Laat je kinderen bijvoorbeeld een armbandje, boekenlegger of iets anders wat door de brievenbus kan maken. Een leuke kaart, tekening of briefje erbij, versturen met de post of zelf in de brievenbus doen (van een afstandje) geven. Blije gezichten gegarandeerd!

Hebben je kinderen helaas geen opa of oma meer? In het verzorgingshuis zitten veel ouderen die een beetje eenzaam zijn, zeker op dagen dat we thuis moeten blijven. Leg aan je kids uit voor wie ze dit gaan doen en laat ze de oudjes verrassen met iets zelfgemaakt zoals bijvoorbeeld een tekening die ze op hun kamer kunnen hangen.

Themadag organiseren

Laat je kids een themadag kiezen. Bijvoorbeeld , Harry Potter-dag, dinodag, Frozen-dag, Spiderman-dag, Wat dan ook. Trek het thema door gedurende de hele dag. Dus bij dinodag bijvoorbeeld een dino kleuren, een dino film kijken, met de speelgoed dinosaurussen spelen. Een Frozen-dag gebeurt natuurlijk in een mooie jurk, met prinsessendrinken, aanspreken met koninklijke hoogheid, dé film (of allebei de films) en het lievelingseten van de prinses. Mark our words, dit vinden je kinderen hélémaal geweldig! (en wij stiekem ook)

De ‘secret’ tent

Zet een tentje (of maak er één met lakens) in je huis. Dit is even tijdelijk de geheime schuilplaats voor je kinderen. Een dagdeel lang hebben ze een missie, namelijk: ervoor zorgen dat jij ze niet ziet of hoort. Gegarandeerd een hoop gegiechel en gesluip rond je thuiskantoor, maar wel spannend voor de kids en jij hebt even een wat stiller huis. En is het ze ‘gelukt’. Dan is slápen in diezelfde tent natuurlijk wel een heel leuke ‘prijs’.

Bioscoop gevoel creëren

Dit vinden wij zelfs nog helemaal geweldig. Want ja, ook wij zijn nog steeds fan van alle Disney-films, en al helemaal in een spannende bioscoopsetting. Maak alles donker, zet een rij kussens of stoelen klaar, popcorn erbij en een leuke film. Maak het zo ‘echt’ mogelijk, met pauze. Dan wordt film kijken net even leuker!

Lees ook: dit is het tijdstip waarop de meeste kinderen worden geboren!