Je hebt de chocolade en de koekjes opgeborgen maar het lukt je nog steeds niet om af te vallen.. Super vervelend natuurlijk, maar misschien ligt het wel aan deze stiekeme dikmakers.

Stiekeme dikmakers

Die ene reep Tony’s hoeft dus helemaal niet de boosdoener te zijn. Stiekem is het de avocado die ervoor zorgt dat je aankomt! Ondanks dat sommige ‘stiekeme dikmakers’ gezond zijn, kunnen ze mega veel calorieën bevatten waardoor jij nog steeds niet afvalt. Pas op voor de volgende stiekeme dikmakers.

Avocado

De avocado is niet voor niks een super food. Tóch moet je er niet te veel van eten als je op je gewicht let. Eén avocado bevat al snel 250 calorieën! Dit komt omdat de vrucht bomvol (gezonde) vetten zit. Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar houd het bij een halve.

Instagram @maila.fuchs
Instagram @maila.fuchs

Olijfolie

Koken met olijfolie is nu eenmaal lekker. Het liefst gieten we zo veel mogelijk in de pan. Als je op de lijn let kan je het beste wat minder olijfolie gebruiken. Eén eetlepel olijfolie bevat al 90 calorieën. Door minder olijfolie te gebruiken kun je al snel wat calorieën besparen.

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit is een andere stiekeme dikmaker. Je zal niet snel 4 hele abrikozen eten, maar als ze gedroogd zijn werk je binnen no time een zakje naar binnen. Vaak is er zelfs nog extra suiker aan toegevoegd. Nergens voor nodig!

Fruitsappen

Voor fruitsappen geldt eigenlijk hetzelfde. Eet liever je fruit los. Eén glas jus d’orange kan al snel 5 sinaasappelen bevatten. Ook mis je nog eens de vezels die je wél binnenkrijgt als je een stuk fruit eet, waardoor je niet snel verzadigt zal zijn. Balen.. jus d’oranje is dus eigenlijk helemaal niet zo gezond.

Notenpasta

Hoewel pindakaas en notenpasta’s super gezond zijn bevatten ze enorm veel vet. In een lepel pindakaas zitten al snel 130 calorieën, en laten we eerlijk zijn, wie doet er één lepel op zijn boterham?

Ontbijtgranen

En dan vooral cruesli en granola. Hier zitten vaak enorm veel suikers aan toegevoegd. Ga liever voor Brinta of havermout!

Instagram @noathefoodie
Instagram @noathefoodie

Repen

Hetzelfde geldt voor de repen; enorm veel suiker! Terwijl we nog wel eens misleid worden met ‘high protein’ repen is dit meestal de grootste onzin ooit.

Lees ook: 8x de gezondste alcoholische drankjes volgens diëtisten