Samenwonen is een grote stap in je relatie. Want hoe weet ik nou of ik er echt klaar voor ben? Gaat het niet allemaal te snel? Dit zijn vragen die velen in hun hoofd rond spoken. Je moet natuurlijk doen waar je jezelf goed bij voelt. Voor de mensen die toch nog twijfelen, hebben we de 7 tekenen op een rij gezet die laten zien dat jij ready bent.

24838551_773853846153404_1234364203481956352_n

Jullie zien elkaar al vaak

Jullie slapen de hele week bij elkaar en willen nu écht een plekje dat van jullie tweeën is. Dit scheelt heen en weer reizen en het sjouwen van tassen. Doordat jullie elkaar zo vaak zien, kennen jullie elkaar door en door. Het samenwonen zit echt wel goed.

Je zit op één lijn

Als jullie gesprekken hebben over de toekomst zitten jullie vrijwel altijd op één lijn. Als je er allebei anders instaat gaat het sowieso niet werken. Hoe lastig sommige gesprekken ook zijn, jullie komen er altijd uit.

Je geen druk voelt

Word je benauwd bij het idee van samenwonen? Dan ben je er waarschijnlijk nog niet klaar voor. Het is belangrijk om dan geen overhaaste beslissingen te nemen. Vind wat tijd om er over na te denken, zodat je zeker weet waar jij je goed bij voelt.

Het niet om geld gaat

De huurprijzen. Ze zijn ontzettend hoog. Het kan daarom kosten bespraken om te gaan samenwonen. Zorg alleen niet dat dit de belangrijkste reden is.

Problemen

Jullie delen altijd alles met elkaar als jullie ergens meezitten. Ook problemen in jullie relatie worden altijd besproken. Op deze manier kroppen jullie niks op waardoor er juist alleen maar grotere ruzies kunnen ontstaan.

Jullie kennen elkaar door en door

Doordat jullie elkaar bijna elke dag zien, kennen jullie elkaar door en door. Klinisch psycholoog Ben Michaelis zegt: “Nieuwe gewoontes waar men niet aan kan wennen zijn vaak genoeg een reden om toch uit elkaar te gaan.” Zorg er in elk geval voor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Dan zit je altijd goed ;).

Lees ook: dit is waarom mannen met een zus de beste partners zijn.