Gossip Girl staat bekend om haar fashion inspo, hoeveelheid drama en relaties. Eigenlijk een soort handboek waar alle problemen in voorkomen, die wij mee maken. Nu is de vraag of we er ook echt van leren – en wat leren we dan precies? Wij hebben alle tips and tricks over relaties, die wij geleerd hebben van Gossip Girl op een rijtje gezet.

Bron: Pinterest

8 lessen die wij hebben geleerd

1. Speel niet hard to get

Hoewel het natuurlijk leuk kan zijn om hard to get te spelen of iemand aan het lijntje te houden, is het beter om het spelletje achterwege te houden en gewoon eerlijk te zijn. Wees eerlijk en duidelijk over wat je werkelijk wil van de ander. Door hard to get te spelen, onderdruk je alleen maar je eigen gevoelens en kan je lover je op een gegeven moment zat zijn.

Blair en Chuck spelen bijna de hele serie spelletjes met elkaar. Net als in seizoen twee waarin ze elkaar steeds jaloers probeerden te maken. Alleen maar omdat geen van beiden als eerst ‘ik hou van je’ wou zeggen. Als ze vanaf het begin eerlijk waren en geen spelletjes met elkaar speelden, hadden ze vast veel eerder een relatie.

2. Van vrienden naar lovers

In Gossip Girl zagen we best vaak dat vrienden ineens lovers werden. Soms werkte het en soms niet. Vriendschap is een goede basis voor een relatie, we know. Dit kan alleen maar goed uitpakken als jullie beiden een relatie met elkaar willen. Als dat niet zo is, lopen jullie het risico elkaar pijn te doen. Want wat als de een niet voelt wat de ander voelt?

In het geval van Chuck en Blair waren ze verliefd op elkaar en wilden ze allebei dat hun relatie echt ging werken. Met Dan en Vanessa ging het heel anders. Zij waren al heel lang vrienden, en werden toen geliefdes van elkaar. Ze leken niet op een lijn te zitten, dus gingen ze al snel uit elkaar.

3. Maak de eerste move

Communicatie is heel belangrijk in je relatie. Zonder communicatie weet je niet wat je van elkaar wilt. Net als niet de eerste stap nemen. Met wachten tot de ander de eerste move maakt, verspil je alleen maar tijd.

In seizoen één en twee zagen we dat Chuck en Blair het beiden ontweken om te zeggen dat ze verliefd werden op elkaar. Aan het einde van seizoen één besloot Blair eindelijk tegen Chuck te zeggen dat ze verliefd op hem is. Uiteindelijk gaf Chuck ook toe. Hadden ze dit veel eerder gedaan, dan zaten ze al langer in een relatie én kwam er niet zo veel stress bij kijken.

4. Van mening veranderen kan

Dat je ineens van mening kan veranderen is niet raar. Wees dus niet bang om aan te geven wanneer je van mening bent veranderd. Hier heb je Blair en Nate als voorbeeld: de twee realiseerden zich dat ze simpelweg niet meer op een lijn zaten. Ze werden vrienden met elkaar en vonden geluk in andere mensen.

5. Hou soms wat afstand

Soms is even een pauze van elkaar nemen, het juiste om te doen. Je relatie kan de reden zijn waarom je belangrijke dingen niet doet. Als je even een break neemt, heb je tijd om te kijken wat je van elkaar wil. Chuck en Blair hielden elkaar weg van belangrijke zakelijke gebeurtenissen. Zodra ze even een break namen, kwam alles goed en konden ze ook veel beter en open met elkaar communiceren.

6. Soms is eindigen het beste

Het kan moeilijk zijn om een relatie te eindigen. Maar als de relatie je niet meer gelukkig maakt, heeft het geen nut om nog te blijven proberen. Ga op zoek naar waar je wel gelukkig van wordt. Dit was ook het geval met Rufus Humphrey en Lily van der Woodsen. Zij eindigden hun relatie nadat ze realiseerden dat ze allebei andere dingen wouden. Het uitmaken was niet makkelijk, maar toch hebben ze allebei ergens anders geluk gevonden.

7. Dezelfde normen en waarden

Koppels zien er voor de buitenwereld vaak perfect uit, vooral in Gossip Girl. Maar wat een koppel echt sterk maakt, is als ze dezelfde normen waarden hebben. Als je niet dezelfde normen en waarden hebt, kan het tussen jullie gaan botsen. Blair en Prince Louis trouwden, omdat ze vonden dat de relatie picture perfect was, maar ze deelden niet dezelfde normen en waarden met elkaar.

8. Red flag

Op het moment dat je bepaalde dingen niet meer gaat doen, omdat je met een persoon wilt zijn, is dat een big red flag voor jezelf. In een goede relatie kan je blijven wie je bent, en maakt dat je relatie juist sterker. De relatie van Nate en Vanessa was vanaf het begin al niet goed. Vanessa voelde dat ze haar passie en levensstijl moest veranderen om met Nate te zijn. Alleen maar om in zijn leventje te passen.