Ben jij aan het daten en heb je het heel gezellig? Dat kan, alleen het kan ook zijn dat je hopeloos op zoek bent en gewoon te graag wilt. Zit er wel echt een toekomst achter? We got you. Wij hebben de red flags tijdens het daten voor je verzameld. Misschien heb je nu wat meer duidelijkheid…

red flags tijdens het daten
Bron: Euphoria

1. Je ontmoet zijn vrienden niet

Als je al een tijdje aan het daten bent is het natuurlijk ook leuk om wellicht een keer zijn vrienden te ontmoeten of hij jouw vriendinnen. Als jij helemaal te popelen staat om deze stap te nemen en hij niet zou ik toch nog eens nadenken over wat hier de reden achter zou kunnen zijn.

2. ‘No contact‘ tussen het daten door

Als jullie echte interesse in elkaar hebben, is de kans erg groot dat jullie ook de behoefte hebben aan contact buiten het daten om. Af en toe is bellen, appen of face timen kan veel goeds doen. Het hoeft niet veel te zijn want de 1 zit meer op zijn/haar telefoon dan de ander maar soms is het wel even fijn. Als je elkaar buiten het daten om niet tot nauwelijks spreekt, dan lijkt het er misschien op dat er iets aan de hand is.

3. Oppervlakkige gesprekken

Een intieme band opbouwen daar is ontzettend veel voor nodig. Je moet je op je gemak voelen bij iemand om je meer open te stellen en bij de 1 gaat dat sneller dan bij de ander. Kapt jou date je nou steeds af als je de diepte in gaat en stelt hij geen vragen terug dan zal ik toch eens aan hem of haar vragen wat de reden hier achter is.

4. Elkaar maar 1x per week zien

Als je mega ver uit elkaar woont dan is dit helemaal niet gek en hoef je je nergens zorgen over te maken, maar volgens matchmaker en datingcoach Lori Salkin moet je wel vragen gaan stellen als hij nooit spontaan tijd vrij kan maken voor jou. “Als jouw date alleen maar tijd heeft op de dinsdagavonden, is diegene waarschijnlijk niet zo committed aan jullie relatie,” zegt ze tegen Elite Daily.

5. Nooit een buiten de deur date

Zijn jullie dates alleen maar binnenshuis een filmpje kijken en een beetje chillen dan is dit zeker een red flag. Als iemand om je geeft wil die juist leuke herinneringen maken, ook buitenshuis. Als dit bijna nooit gebeurd praat er dan over met je date. Misschien houdt hij wel meer van binnen chillen in plaats van buiten de deur iets doen.

6. De ‘ik heb het druk’

Deze zullen we vast allemaal wel kennen, de ‘ik heb het druk.’ Vraag jezelf bij zo iemand af of hij dan wel klaar is voor een partner waar je mee wil gaan verbinden, en ook of jij dat wel wilt. Kijk 1 of 2 keer het druk hebben kan, maar als dat elke week een groot onderwerp is dan zal ik daar goed over nadenken.

Lees ook: Hoe vaak moet je daten voor een relatie