Het is zo ver: een gebeurtenis heeft zich plaatsgevonden in je privéleven én het is effe zwaar. Misschien is het uit tussen jou en je lover, je bent ontslagen of misschien zit je simpelweg niet lekker in je vel en ben je angstiger en verdrietiger dan normaal. De reden is niet belangrijk, maar je wil hier zo snel mogelijk van afstappen. Alleen dan wel op een gezonde manier. Wij introduceren je daarom ‘90 day dinner’ én geloof ons maar, dit wil je zo snel mogelijk in je leven toepassen.

90 day dinner healing dinner

90 day dinner

Van scheidingen tot issues op je werk: als je iets meemaakt wat veel impact heeft op je privéleven en je mentale gezondheid, is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Het is een verschrikkelijke periode en je wil er het liefst zo snel mogelijk uit. Want tja, wie wil zich nu miserabel voelen? Helemaal niemand. Wel is het belangrijk dat je dit op een gezonde en fijne manier doet. Klinkt als een hoop gezeik, maar geloof ons maar: het is belangrijk dat je leert van je emoties. Een goed idee is daarom om een 90 day dinner in te plannen. Maarre, wat is een 90 day dinner?

De 90 day dinner is een concept die TikTokker @queer_quarterback op het videoplatform heeft geïntroduceerd. Ze legt uit hoe zij dat doet met haar vriendinnen: “Als er bij één van ons een hele erge gebeurtenis heeft plaatsgevonden, kan degene in de groepsapp zeggen dat ze een 90 day dinner nodig heeft.” Dit betekent dat de meiden op dat moment direct hun kalender erbij pakken en een afspraak maken over 90 dagen.

Maarre, wat is dan de bedoeling? Het doel van een 90 day dinner in te plannen, is om perspectief te bieden. Op het moment dat je een 90 day dinner hebt aangevraagd, voel je je hoogstwaarschijnlijk erg down. Je hebt het idee dat de situatie nooit beter zal worden en dat jij je eeuwig miserabel zult voelen.

Perspectief

Bij de tijd dat het 90 day dinner is aangekomen, zal er een hoop veranderd zijn. Misschien ben je niet geheel over de situatie heen, maar je zal er sowieso met een andere invalshoek naar kijken. Je leven zal niet meer zo erg van de situatie afhangen en er zullen in de tussentijd, vast een hoop positieve dingen gebeurd zijn. Het is dan fijn om het hier over te hebben met de persoon of personen waar je een 90 day dinner mee hebt gepland.

Dit kan je met iedereen doen, je vriendinnengroep, één bepaalde vriend of misschien wel je moeder of zus. “De ervaring dat je ten minste één persoon hebt die op de hoogte is van een uitdaging in je leven en die je kan helpen de groei te herkennen die zich gedurende die 90 dagen heeft voorgedaan, is zo mooi”, aldus Bec.

@queer_quarterback

It’s the antidote to a funk 🙂 #fyp #mentalhealth #90daydinner

♬ original sound – bec