Overal waar je tegenwoordig een cappuccino of een latte macchiato haalt, wordt er wel aan je gevraagd wat voor melk je wil in het warme drankje. Eerst was het gewoon heel normaal om koemelk te krijgen, maar die tijden zijn echt helemaal veranderd. Tegenwoordig nemen heel veel mensen amandelmelk of havermelk als optie. Naast dat deze heel lekker zijn, is de plantaardige melk ook nog is goed voor de aarde. Maar nu is er toch een melksoort die je vast nog niet kent, namelijk aardappelmelk. Dit kan je dus blijkbaar beter nemen dan die heerlijke havercappu. What?!

Wat is aardappelmelk eigenlijk?

Deze melksoort klinkt wel heel gek?! Toch blijkt de aardappel het ingredi├źnt te zijn voor een gezonde, plantaardige en vegan melk. Hoe de melk nou precies is gemaakt is niet duidelijk. Dat houdt het Zweedse bedrijf DUG liever nog even geheim. Wel is het duidelijk dat deze melk erg gezond is, omdat er heel veel vitamines zitten in de aardappels. Naast dit is het ook nog is goed voor de planeet.

Waarom zou je het gebruiken?

Het blijft maar gek klinken, die aardappelmelk voor in je koffie. Toch zijn er genoeg redenen waarom je het zou moeten drinken. Deze melk is namelijk een stuk beter voor de planeet. Zo gebruik je een stuk minder grond voor de aardappels dan wanneer je haver wilt gaan kweken. Verder heb je een stuk minder water nodig dan bij amandelmelk. Verder heeft het een hoop voordelen als je allergisch bent voor producten met lactose of gluten erin. Ook zitten er ook nog eens amper suikers in. Is dat toch eens mooi meegenomen!

De smaak

Heel leuk al die voordelen van die aardappelmelk, maar hoe smaakt het nou eigenlijk? Gelukkig laten proefkonijnen weten dat het helemaal niet naar aardappels smaakt. Zij laten zelfs weten dat ze het een beetje naar witte chocolade vinden smaken. De melk is romig en vet op een goede manier. Hoe lang duurt het nog voordat ze dit ook verkopen wanneer je ergens een koffie wilt gaan halen?

Lees ook: Hoe lang kun je een pak havermelk ├ęcht bewaren?