We waren net een beetje om naar de milieuvriendelijke plantaardige varianten van melk in de koffie. Sommigen hebben flink moeten wennen terwijl andere zo om waren en sinds dien zweren bij de plantaardige varianten. Vooral havermelk won populariteit en was zelfs enige tijd slecht verkrijgbaar in grote steden als Amsterdam. Die zorgen zijn vanaf nu over! De échte ‘hot girls’ drinken namelijk weer koemelk in de koffie. Whut?!

Ecologische voetafdruk

Voor sommigen is plantaardige melk natuurlijk een noodzaak. Er zijn uiteraard mensen die lactose-intolerant zijn óf allergie hebben voor koemelk. Deze mensen switchen uiteraard niet terug. Naast intolerantie én allergieën, zijn milieu en dier belangrijke redenen om voor plantaardige alternatieven te kiezen. Laten we toegeven: heel best voor de koeien is het niet én we zullen toch op een manier onze ecologische voetafdruk moeten verminderen.

Koemelk in de koffie is weer een trend

Nu blijkt dat veel mensen weer langzaam terug veranderen naar volle koemelk. Volgens New York Magazine is er sinds afgelopen zomer een twist gaande. Steeds meer mensen laten de haver- en sojamelk in de schappen liggen en gaan weer voor de standaard volle koemelk. We kunnen dus eigenlijk concluderen dat het allemaal een trend bleek te zijn. Hart voor milieu en dier was het misschien toch niet helemaal. Hierdoor nemen mensen gemakkelijk weer afstand van deze alternatieven. De echte hot girls gaan vanaf nu weer voor volle koemelk.

Uiteindelijk wil je natuurlijk je koffietje zo lekker mogelijk hebben. We hebben hem gewoon nodig ’s ochtends! Dan moet je dus gewoon kiezen wat je het lekkerst vindt. Daarnaast kun je natuurlijk gemakkelijk switchen tussen de verschillende soorten melk. Mocht je mee willen gaan met de hot girl trend, ga je voor volle koemelk. Als je wél helemaal om bent naar de plantaardige alternatieven blijf je die gewoon lekker drinken. Het gaat erom dat je er van kunt genieten!

Lees ook: Maak kennis met proffee: de nieuwste koffietrend om fit te worden