Een lekker verfrissend drankje in het lente-zonnetje! Dat klinkt als een goed idee, vind je niet? Probeer deze aardbei Aperol Spritz eens uit. Je zal merken dat je niet genoeg hebt na één drankje.

aardbei aperol spritz
Bron: Pinterest

Aperol Spritz

Aperol Spritz is populairder dan ooit. Dit vinden we ook niet zo bijzonder, want het drankje is eigenlijk altijd wel een goede optie. Of het nou dertig graden is of dat je net van de piste komt: dit drankje is al-tijd lekker. En tja, zodra er wat ontdekt is, vliegen de extra lekkere varianten je natuurlijk om de oren. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van de vodka Aperol Spritz?

Benodigdheden

De aardbei Aperol Spritz is de nieuwste variant op de echte klasssieker en wij zijn fan. Deze frisse zomerse variant is namelijk net ietsje zoeter door de zoete smaak van de aardbeien. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen!

Ingrediënten voor één Aperol Spritz

  • twee grote of drie kleine aardbeien
  • 1 shot Aperol
  • handje ijs
  • 100 milliliter prosecco
  • 100 milliliter bruisend water
  • Schijfje sinaasappel

Zo maak je ‘m

Je maakt deze aardbei Aperol Spritz binnen een paar minuten en er gaat maar weinig voorbereiding aan vooraf. Je begint met het snijden van de aardbeien. Snijd de aardbeien in plakjes of partjes fijner. Je doet de aardbeien vervolgens in een glas en giet hier de Aperol bij. Daarna is het tijd om je stamper erbij te pakken. Heb je nou geen stamper? Dan kom je met een vork of lepel ook een heel eind. Stamp de aardbeien nog ietsje fijner, maar niet helemaal tot moes.

Daarna pak je de prosecco, het bruisend water en een handje ijsblokjes erbij. Doe het handje ijs in het glas. Vervolgens giet je eerst de prosecco erin en daarna het water. Houdt nog wel een randje vrij aan de bovenkant van je glas. Er moet namelijk nog een sinaasappelschijfje bij in! Je kunt eventueel een aardbeitje over de rand van het glas schuiven ter garnering.