De Aperol Spritz is voor veel mensen hun all time favorite cocktail. We zijn altijd in de mood voor een Aperol Spritz en kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar hoe lekker we ‘m ook vinden, er zijn eindeloze variaties op dit klassieke drankje te bedenken die minstens net zo lekker zijn. Nu gaat er weer een nieuwe variatie op de cocktail rond op TikTok, namelijk de Vodka Aperol Spritz. Het is een vrij sterk, maar onwijs lekker drankje! We’re obsessed.

aperol vodka spritz
Bron: Pinterest

Vodka Aperol Spritz

De normale Aperol Spritz heb je vast al eens gehad. Deze heerlijke cocktail is voor veel mensen een all time favorite en een standaard go to op het terras. Inmiddels hebben we al verschillende variaties erop geprobeerd, maar het drankje dat nu rondgaat, slaat echt alles. Namelijk de Vodka Aperol Spritz. Het drankje is wel wat sterker dan de originele cocktail, maar dat maakt ‘m niet minder lekker. Daarbij is het enorm makkelijk om te maken en heb je maar vier ingrediënten nodig. Hoe makkelijk!

Benodigdheden

De volgende dingen moet je in huis halen om de Vodka Aperol Spritz te maken:

  • Aperol
  • Wodka
  • Bruiswater
  • IJs
  • Optioneel: prosecco

Lees ook
Verslaafd aan Matcha latte? De Matcha Martini is dé cocktail van 2023

Bereidingswijze

Het maken van het drankje is onwijs makkelijk. Begin door een glas te vullen met ijsklontjes. Voeg hier vervolgens 40 ml aperol aan toe. Doe daarna ook 50 ml wodka er doorheen. Maak het af door de rest van het glas te vullen met bruiswater. Is dit drankje nog niet sterk genoeg voor je? Of wil je er nog een kleine twist aan geven? Dan kun je er ook voor kiezen om het bruiswater te vervangen door prosecco. Als je al deze stappen hebt gevolgd, kun je gaan genieten van een overheerlijke Vodka Aperol Spritz. Cheers!

@liv.purdon

Viral aperol recipe 😅🍊 it’s pretty delish if you like a bit of a strong drink! (I do) love trying out new cocktails. #aperol #aperolspritz #cocktail #nz #newzealand #vodkaaperol #vodka

♬ original sound – Liv Purdon