Het lijkt tegenwoordig alsof aardig zijn nogal een opgave is. Wanneer er meningen worden geuit op social media deinst bijna niemand ervoor terug om daarop, op een negatieve manier, te reageren. Wanneer je op de fiets zit en net niet genoeg aan je eigen kant van het fietspad fiets wordt je al snel voor allerlei nare dingen uitgemaakt. Toch is het zoveel leuker als we gewoon een beetje aardig tegen elkaar zijn. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de aardigste mensen mentaal het sterkst zijn. Waarom? Dat vertellen wij je.

 1. De aardigste mensen hebben de kracht om anderen te helpen

  De kracht hebben voor bepaalde dingen gaat niet enkel om de dingen die je voor jezelf doet. Minstens net zo belangrijk is hetgeen dat je doet voor anderen. Of het nu gaat om je huisgenoten, familie of buurman, iets goeds doen voor een ander is voor jou vaak maar een kleine moeite en voor hen een groot gebaar. De aardigste mensen zijn vaak eerder bereid andere mensen te helpen en dit geeft hen meer kracht dan mensen die vaker aan zichzelf denken.

 2. De aardigste mensen hebben de kracht om positief te denken

  Zelfs wanneer bepaalde situaties nog zo slecht zijn of wanneer ze ontzettend slecht behandeld worden door anderen blijven de aardigste mensen alsnog vriendelijk. Ze hebben namelijk de kracht om positief te denken en daarom behandelen ze andere mensen met positiviteit. En de kracht om dit elke keer weer op te kunnen brengen laat zien hoe sterk positieve mensen zijn.

 3. De aardigste mensen vinden op de lange termijn meer geluk

  Haat dragen gaat op een dag aan je vreten. Daarnaast is het ook zo dat je van onderlinge emotionele banden met mensen je een voldaan en compleet gevoel krijgt. De mens is nu eenmaal een gezelschapsdier en dat is precies waarom we zo genieten van bepaalde banden die we maken met anderen. De aardigste mensen zijn goed in het opbouwen en ontwikkelen van deze banden en precies daarom vinden zij op lange termijn meer geluk.

 4. De aardigste mensen ontwikkelen zichzelf meer

  Als je openstelt voor de rest van de wereld in plaats van enkel voor jezelf stimuleer je jezelf om te groeien. Je ontdekt nieuwe dingen en geeft jezelf de kans om meer te leren. Hierdoor wordt je mentaal sterker. Ontwikkel jezelf ook door deze dingen.

aardigste-mensen-mentaal-femfem