Wil jij het beste uit jezelf halen en jezelf van tijd tot tijd ontwikkelen met nieuwe skills? Wij delen tien gewoontes waardoor jij nog meer uit jezelf haalt.

Haal het beste uit jezelf:

 1. Wees kritisch
  Neem niet alles zomaar aan wat je leest of hoort, denk er is kritisch over na en ga opzoek naar meer informatie. Zodra je verschillende invalshoeken hebt, kun jij jouw eigen mening vormen.
 2. Lees
  Maak van lezen een gewoonte, niet alleen de artikelen die je online leest, maar sla regelmatig een boek open. Al is het maar een hoofdstuk per dag. Doe dit en je zult merken dat je kennis over verschillende onderwerpen groeit.
 3. Blijf jezelf uitdagen
  Probeer eens vaker iets nieuws uit en durf risico’s te nemen. Het is niet erg als je fouten maakt. Steek je dagelijkse rituelen in een nieuw jasje of probeer bijvoorbeeld eens een nieuwe hobby uit.
 4. Ga om met mensen die slimmer zijn dan jij
  Slimmere mensen hebben vaak een andere kijk op dingen dan jij. Door meer tijd met hen door te brengen zal je merken dat je vanuit meerdere perspectieven kunt redeneren en dat je hierdoor je kennis verbreedt.
 5. Accepteer dat je vanaf nul moet beginnen
  Van nieuwe dingen leren wordt je slimmer, grijp dus iedere kans aan om nieuwe skills te leren. Laat de angst om te falen je niet weerhouden om iets nieuws te leren, onthoudt dat iedereen ooit een beginner is geweest.
 6. Reflecteer
  Het dagelijks leven kan soms zo hectisch zijn dat je van het ene in het andere valt. Vergeet daarom niet om af en toe een pauze in te lassen en even stil te staan bij waar je nou eigenlijk mee bezig bent.

  gewoontes-femfem

 7. Wees productief
  Het druk hebben en productief zijn, zijn twee verschillende dingen. Tijd is kostbaar, besteedt je tijd daarom zo efficiënt mogelijk.
 8. Treed buiten je comfortzone
  Dingen doen die je eigenlijk liever niet zou doen maken je moediger, slimmer en het zorgt ervoor dat je klaar bent voor de moeilijkheden die het leven met zich mee kan brengen.
 9. Houdt een dagboek bij
  Het is gebleken dat het bijhouden van je dagelijkse bezigheden een belangrijke manier is om slimmer te worden. Probeer eens 5 minuten per dag stil te staan bij je dag en schrijf dit op.
 10. Wees selectief
  Intelligente mensen hebben vaak minder vrienden dan gemiddeld. Hoe slimmer je bent, hoe selectiever je wordt.

ontwikkel-jezelf-femfem