We kunnen geen social media- of nieuwsapp meer openen of we lezen nieuws over de Squid Game. De serie is op dit moment razend populair en er zijn nog maar weinig mensen die hem níet hebben gekeken (of beter gezegd, gebinged). Squid Game is in 90 verschillende landen de nummer 1 serie en dat komt waarschijnlijk omdat hij zo intens spannend is. De fans gaan zo ver dat er nu zelfs een real-life Squid Game wordt georganiseerd in Abu Dhabi.

Squid Game

Mocht je nog niet van Squid Game hebben gehoord, onder welke steen heb je gezeten? Squid Game is een van de meest populaire series du moment, en wij snappen wel waarom! Iedere aflevering zitten we weer op het puntje van onze stoel en we kunnen niet wachten op een tweede seizoen! Maar zo nieuw is de serie eigenlijk helemaal niet. Het script werd al geschreven in 2008 door Hwang-huyk.

Natuurlijk zijn er altijd die hard fans die hadden gewild dat ze zelf in de serie gespeeld hadden (of dat alles werkelijkheid was geweest). Zo staan TikTok en Instagram al vol met video’s waarin fans laten zien hoe je “ppopgi” maakt (het levensgevaarlijke snoepje uit Squid Game). Wanneer de fans vervolgens succesvol het snoepje hebben gemaakt, proberen ze daarna het figuurtje uit te halen, zonder het koekje te breken.

Real-life Squid Game

Fans hoeven zelf niet meer aan de slag met allerlei DIY’s want in Abu Dhabi op het KCC-kantoor is een real-life versie van Squid Game georganiseerd! De strijd ging tussen twee teams, beide van 15 deelnemers, die vier van de zes games uit Squid Game moesten voltooien. De games waarover het gaat zijn “Red Light Green Light”, “Dalgona Candy,” “Marbles” en “Ddakji.” Maar raak niet in paniek! Het was niet de bedoeling dat er doden gingen vallen en er was (helaas) ook geen prijzengeld!

Dit levensechte spel speelde zich gister af in Abu Dhabi, maar wie weet komt er een vervolg! Stay tuned.

Lees ook: Dit zijn de beste Netflix series volgens IMDb