We hebben zo allemaal onze favoriete series op Netflix, maar er komt een punt dat de serie voorbij is en je (helaas) aan iets nieuws moet beginnen. Gelukkig kunnen wij je een handje helpen door een lijst te maken met de beste Netflix series volgens IMDb. Zo hoef je niet langer meer te zoeken!

10. Friends

Deze geweldige serie blijft ondanks dat hij wat oud is heel populair. Iedereen is onderhand bekend met de New Yorkse vriendengroep die samen de meest grappige momenten beleeft. Lachen gegarandeerd!

IMDb-rating: 8,8

9. Monty Python’s Flying Circus

Deze Britse comedyserie gaat over een comedygroep Monty Python. Het is een sketchshow die van 1969 tot 1974 liep en nu ook op Netflix staat. De humor is wat uniek maar zeker het kijken waard!

IMDb-rating: 8,8

8. Seinfeld

Seinfeld staat pas sinds 1 oktober op Netflix en verdient zéker een plekje in de lijst. De ‘serie over niets’ is een sitcom waarin de komiek Jerry en zijn drie vrienden de humor van het alledaagse leven inzien.

IMDb-rating: 8,8

7. When They See Us

Deze serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal wat hem extra goed maakt. Het gaat over vijf jongens die onterecht vervolgd worden voor verkrachting. Deze zaak staat ook wel bekend als de Central Park Jogger case. Een spannende serie!

IMDb-rating 8,9

6. Fargo

Jerry Lundegaard zit in zware financiële problemen. Samen met twee bandieten besluit hij zijn eigen vrouw te ontvoeren voor losgeld om zo de financiële problemen op te lossen. Helaas loopt de ontvoering helemaal uit de hand en vallen er doden. Oei!

IMDb-rating: 8,9

5. The Last Dance

Deze documentairereeks gaat over basketbalspeler Michael Jordan in de jaren 1997-1998. In dit seizoen probeerde Michael Jordan kampioen te worden terwijl hij voor de Chicago Bulls speelde. Je ziet verschillende bekendheden terug in deze serie waaronder de openhartige Barack Obama.

IMDb-rating: 9,1

4. Rick and Morty

Je zou misschien denken dat Rick and Morty een kinderserie is, maar deze geanimeerde comedy is dat absoluut niet. We volgen in de serie de avonturen van de wetenschappen Rick Sanchez en hij wordt bijgestaan door zijn kleinzoon Morty.

IMDb-rating: 9,1

3. Avatar: The Last Airbender

Wie is er niet met Aang, Zukko en Katara opgegroeid? We zijn heel blij dat deze mangaserie op Netflix staat zodat we even terug kunnen naar onze kindertijd. Er zijn in de serie verschillende volkeren die allemaal één van de vier elementen besturen. De Avatar, oftewel Aang, leert om ze alle vier te besturen en probeert met zijn krachten de gevaarlijke vuurnatie uit te schakelen.

IMDb-rating: 9,2

2. Our Planet

Natuurseries kunnen zo ontzettend ontroerend zijn. Our Planet staat al jarenlang als één van de hoogste noteringen op IMDb. De serie heeft een voice-over van David Attenborough wat eigenlijk alleen al het kijken waard is. De serie heeft acht delen en laat de meest spectaculaire beelden zien op het gebied van klimaatverandering en ecosystemen. Heel leerzaam!

IMDb-rating: 9,2

1. Breaking Bad

Breaking Bad is al jaren de beste serie op Netflix volgens IMDb. Het ziet er ook niet naar uit dat de serie snel overtroffen zal worden, aangezien de score erg hoog is. Scheikundeleraar Walter White krijgt te horen dat hij ongeneeslijk ziek is en besluit zijn kennis in te zetten om de drug crystal meth te maken. Samen met zijn leerling Jesse Pinkman bouwt hij zijn eigen drugsimperium wordt hij een belangrijke speler in de onderwereld van New Mexico.

IMDb-rating: 9,4

Lees ook: Eindelijk! Mamma Mia 2 staat vanaf vandaag op Netflix