‘Push one of epi’, ‘we need to intubate’, ’10-blade’, ‘book OR 2’.. Oh how we love Greys Anatomy. We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij kunnen urenlang onder een dekentje met een bakje popcorn aanschouwen hoe de zoveelste ‘central line’ wordt aangelegd. Buiten het gebruik van de medische termen, is het (privé) leven van de artsen net zo belangrijk, al dan niet belangrijker. Onze favoriet? Met stipt op één: Meredith Grey. Waarom ze onze spirit animal is? Dat leggen we je graag haarfijn uit.

Hart op de tong dragen

Kanttekening: dan vooral wél op een rechtvaardige manier. Meredith zegt wat ze denkt en is niet bang om dit met de buitenwereld te delen. Daarin is ze nooit egoïstisch of kwetsend (Ok, maybe a little). Wil je een eerlijk antwoord of mening? Ga dan naar Meredith! Alleen daarom al vinden wij haar zo’n tof wijffie. Én uiteindelijk luidt het gezegde: eerlijkheid duurt het langst.

@greysanatomy
@greysanatomy

Altijd opkomen voor een ander die het hard nodig heeft

Meredith heeft in de serie al meerdere keren iemand anders dan zichzelf op de eerste plek gezet. Een prachtig gebaar en een mooie boodschap richting de buitenwereld. De serie laat zien hoe belangrijk het is om je voor iets of iemand in te zetten die het hard nodig heeft. Je inzetten voor die eenzame opa of oma, het zorgen voor een zieke vriend of vriendin of wellicht het doen van vrijwilligerswerk in het dierenasiel. Doe iets liefs voor een ander en je weet zeker dat je deze ‘good karma’ ooit een keer mag terug verwachten!

Vechten voor de man waar je van houdt

Pff, McDreamy is helaas niet meer onder ons, maar dat betekent niet dat we geen oude herinneren kunnen ophalen. Vanaf aflevering 1 werd je al volledig meegezogen in de spannende romance tussen Meredith en Derek. Hoe je het ook wendt of keert, Meredith laat zien dat blijven vechten voor de man waar je van houdt zijn vruchten afwerpt. Ook al heeft ze daarvoor meerdere keren op het randje van de dood moeten balanceren, maar dat even terzijde..

Iemand dumpen die jou niet verdient

Ok, daar staat dus ook tegenover dat als je in een toxic relatie zit, je deze beter kunt beëindigen. Zorg dat je altijd achter je eigen beslissingen staat en dat je jezelf voor niets of niemand hoeft te veranderen. Dus ook niet voor die ene man die zoveel van je eist, dat je er ongelukkig van wordt. ‘We don’t need a man that doesn’t deserve us!’ Zou Meredith je aanbevelen!

Altijd blijven knokken en nooit opgeven

Om dan gelijk mooi aan te haken op de vorige zin. Hoe vaak Meredith Grey al aan de dood is ontsnapt is bizar. Ludo Sanders uit Goede tijden, Slechte tijden is er niks bij. Van een bomexplosie en verdrinkingsdood tot schietpartij en vliegtuigongeluk: onze dokter Grey is onsterfelijk en dat is precies wat je nodig hebt in de vriendschap die je tijdens het bingen met haar opbouwt.

@greysanatomy
@greysanatomy

Powermommy

Laten we vooral niet vergeten dat in de serie ‘Mere’ gewoon drie (!!) kids heeft. Fulltime job als dokter, en dan ook nog eens mama van drie koters. Dit bewijst maar weer even dat vrouwen superieur zijn en je alles kunt combineren als je het maar wilt en er voor open staat. Plus, Meredith laat zien dat adopteren het mooiste is wat je een verloren of verstoten kindje kunt geven. Yes queen!

Je beste vriendin door dik en dun steunen

Meredith en Cristina, Cristina en Meredith. Het iconische duo, period! Iedereen verdient een ‘your person’ in haar leven. Ook al zien we Dr. Yang al een tijdje niet meer in de befaamde serie, haar naam en citaten komen toch nog vaak terug. Samen klagen, roddelen, huilen, lachen, dansen, tequila drinken en vooral met elkaar knuffelen in bed. Yep, we want that!

meredith-grey
@greysanatomy

Lees ook: De nieuwe serie Sky Rojo op Netflix belooft veel goeds!