Wie heeft gezegd dat je tientallen vrienden moet hebben om je te vermaken? Een kleine vriendengroep kan net zo leuk zijn! Plus: het maakt het plannen van een activiteit een stuk makkelijker. Meerdere drukke levens combineren is nou eenmaal enorm lastig. De oplossing? Een gezellige activiteit plannen die makkelijk met een klein groepje te doen is en niet al te veel tijd kost. Deze activiteiten binnen- en buitenshuis zijn enorm gezellig en zijn weer eens wat anders dan een drankje doen of uiteten gaan. Check it out!

@pinterest
@pinterest

Poolen

Mocht je de cocktailbar zat worden, ga dan een avondje poolen! Zorg dat tenminste één van je vrienden het al wel eens heeft gedaan en laat hem of haar het de rest leren. Je kunt makkelijk met vier personen één pooltafel delen, dus maak twee teams en ga het toernooi aan! De sfeer in een poolbar is net zo gezellig als die in een café (misschien zelfs nog gezelliger), omdat iedereen lekker zijn eigen ding aan het doen is.

Winspelletjes

We promise you: een avondje bingoën met wat vrienden en wat borrels zorgt gegarandeerd voor een topavond! Van een beetje competitie is namelijk nog nooit iemand slechter geworden! Mocht dit je toch iets te veel bejaardentehuis vibes geven, kun je dit altijd naar het volgende niveau tillen en er nog eens wat geld uithalen. Online casino’s komen namelijk steeds meer op en maken jouw borrelavond helemaal af! Zo kun je lekker thuis voor de buis borrelen met de hoop iets te winnen. Origineel én hartstikke gezellig!

oceans 8 fem fem
@oceans8

De Diepte in

Het fijne aan afspreken met een klein groepje vrienden is dat iedereen evenveel aan bod komt. Er is een minder kans dat één iemand (we kennen allemaal zo’n vriendin) constant aan het woord is. Doordat iedereen zijn zegje kan doen, kun je een stuk makkelijker een diep gesprek voeren. Nu is het natuurlijk lastig om in één keer te switchen naar een diepzinnig onderwerp. Gebruik daarom bepaalde kaartspellen speciaal gemaakt hiervoor en leer je vrienden van een andere kant kennen.

Escape room

Een escape room is perfect om met een klein gezelschap te doen! Zo voorkom je totale chaos, paniek en iedereen die door elkaar aan het schreeuwen is. Op deze manier kom je er ook nog eens achter hoe goed of slecht je vrienden omgaan met tijdsdruk en of ze echte teamplayers zijn of niet. Er zijn genoeg escape rooms die hoogstens twee uur duren dus het is enorm makkelijk te plannen.

Karaoke

Ga met je vrienden naar een karaokebar en schreeuw de longen uit je lijf op alle liedjes van Adele. Eindelijk hoef je niet meer zachtjes te doen, nee: je kunt vol passie meezingen met de allerleukste classics. Natuurlijk kun je er ook nog altijd voor kiezen om dit tafereel binnenhuis te doen, mocht jij je nog niet fijn voelen om direct de kroeg in de te duiken. Door dit met een kleine vriendengroep te doen weet je zeker dat iedereen aan de beurt komt en is er een stuk minder kans dat je jezelf blèrend terugziet op social media. Tipje: blijf ondertussen lekker borrelen: dit gaat alleen maar voor een leukere karaoke ervaring voor iedereen zorgen!

kleine vriendengroep

Lees ook: Deze Friends Airbnb is perfect voor jou en je vriendengroep!