Wil je Pasen eens op een andere manier doorbrengen dan bij je familie op de bank? Daar weten wij ons wel raad mee. Er is namelijk genoeg te doen in ons landje en wij hebben wat activiteiten voor je op een rijtje gezet die jouw Pasen stukken leuker zullen maken.

Unforgettable memories from the festival

DGTL Amsterdam

We beginnen meteen met een leuk feestje: DGTL. Dit toffe festival zal plaatsvinden op zaterdag 15 en zondag 16 april op de NDSM-werf. Hier zullen dj’s als de Sluwe Vos, Jamie Jones en dj Koze zullen hier o.a. plaatjes draaien. Genoeg redenen om met de voetjes van de vloer te gaan.

Pubquiz

Neem samen met je vriendinnen een kijkje bij de meest tropische pubquiz van Nederland. Iedere maandag kun je vanaf 20.30 terecht bij Waterkant in Amsterdam voor een gezellige pubquiz. Je kunt samen met je team meespelen voor maar 2,50 per persoon en je speelt voor de rekening van de avond. Als je wint, hoef je dus niet te betalen voor al je drankjes en snacks. De ideale manier om je paasweekend af te sluiten.

Beachopening de Karavaan

Deze zondag wil je vast en zeker een bezoekje brengen aan beachclub de Karavaan in Scheveningen. Hier zullen o.a. Michel de Hey en Benny Rodrigues namelijk het strandseizoen komen aftrappen en dat wil je echt niet missen.

Live muziek & PaasIJeren zoeken

Aankomende zondag viert de Ruyschkamer 1e Paasdag en kun je Paasij biertjes van Brouwerij ’t IJ komen zoeken. Hierbij geldt: 3 vinden = 1 gratis opdrinken. Om het nog gezelliger te maken, zullen er twee bandjes optreden die je de nodige muzikale ondersteuning bieden tijdens het zoeken. Weer eens wat anders dan paaseitjes zoeken in de tuin.

Paaspop

Dit weekend kun je het hele weekend genieten van een feestje op Paaspop, in Schijndel. Hier zullen o.a. artiesten als Tom Odell, Chef’Special en Kensington op het podium staan, dus dat is zeker niet mis. Het unieke karakter van Paaspop komt niet alleen terug in het prachtige decor, maar met name in de grote variatie van het programma. Zo biedt het festival een podiumplek voor nieuw jong talent en populaire topacts.

Metropolitain Easter Brunch

Op zondag en maandag tijdens Pasen kun je bij Metropolitain terecht voor een lekkere paasbrunch. Denk maar aan lekkere eieren, mimosa shots, leuke spelletjes én een diner. Je kunt hier tussen 9:00 en 21:00 binnenwandelen.

Stories about female sensuality

Deze avond draait het allemaal om vrouwelijke sensualiteit. De avond laat rauw talent en emotie in de vorm van gesprekken zien, maar ook een tentoonstelling en filmvertoningen. Hier zullen o.a. getalenteerde schrijvers, dichters, fotografen en singer-songwriters hun kijk op liefde, vriendschappen en gepassioneerde dromen te delen. Het zal plaatsvinden in A l’Elephant du Congo, te Amsterdam en wanneer je voor 23:00 binnen bent, heb je gratis toegang. Daarna betaal je €8.

Paasmarkt in de Loods

De loods van Roest, in Amsterdam, opent dit weekend weer haar deuren voor een Paasmarkt. Hier zul je vele kraampjes vol authentieke kleding, bijzondere spulletjes, lekkere hapjes en drankjes vinden. Het perfecte moment om op je gemakje langs al deze leuke kraampjes te struinen. Ondertussen is het wel belangrijk dat je je omgeving in de gaten houdt, want hier en daar liggen wat eitjes verstopt. Pure nostalgie.

Kilo Sale by We Are Vintage

Op Tweede Paasdag kun je weer terecht bij het grootste vintage shopwalhalla van Amsterdam. Hier vind je gigantisch veel kleding, leuke discodeuntjes van de jaren 80 tot funk, lekkere drankjes en dat allemaal verzorgd door Claire, gelegen op Rembrandtplein. Hier wordt een enorm assortiment vintage kleding aangeboden voor mannen én vrouwen. Dus meteen een goede reden om je vriend mee te sleuren. Je kunt je tas al voor €15 per kilo vullen én ieder uur van de dag wordt de kleding aangevuld. Het zal plaatsvinden van 12:00 tot 18:00, dus genoeg tijd om je favoriete items te bemachtigen.

Ben je toch van plan om thuis te blijven tijdens Pasen? Probeer deze lekkere recepten met ei dan eens.