Vroeger was het zo vanzelfsprekend, afspreken met vriendinnen. Je zag elkaar hoe dan ook elke dag op school, en sprak ook na schooltijd af. In het weekend zag je elkaar op de sportvereniging en had je een sleepover met je besties. Geweldige tijden he? Tegenwoordig kan het wat lastiger zijn om je vriendinnen veel te zien. Of dit nou komt door je drukke studie, je baan of het hebben van kids (of allemaal tegelijk). Met je drukke leven zul je er vast minder vaak aan toe komen je besties te zien, maar probeer alsnog zo vaak mogelijk tijd vrij te maken voor je vriendinnen. Het is namelijk niet alleen super gezellig, maar ook nog eens erg goed voor de gezondheid. Wij vertellen je waarom.

Afspreken met vriendinnen is goed voor je gezondheid (en zo vaak 'moet' het) FEM FEM

Positive vibes

Onderzoekers aan de universiteit van Oxford hebben een onderzoek gedaan naar wat vriendschap voor effect heeft op je gezondheid. En wat bleek? Op z’n minst twee keer per week afspreken met vriendinnen heeft een positief effect op je gezondheid. Mensen met veel friends om zich heen zijn zelfs minder vaak ziek, en guller. Probeer daarom wat meer tijd vrij te maken voor dit soort momentjes. Maak het niet te groot in je hoofd, je hoeft geen uren vrij te houden voor deze afspraakjes (als dit niet lukt). Een koffiedate, een wandeling of een work-out samen is al goed genoeg!

Long distance friends

Wonen jouw vriendinnen niet meer bij je in de buurt? Sad. Maar niet getreurd, er zijn talloze manieren om toch nog aan jouw dosis vriendschap te komen. Onderzoek toont namelijk aan dat een belletje naar een vriend/vriendin jouw stresslevel al kan verlagen. Fysiek afspreken zorgt voor een nog beter effect, maar als dit niet mogelijk is, is bellen een prima alternatief. Vind jij bellen toch nog te onpersoonlijk? Facetimen kan ook nog! Je kunt nu zelfs Facetimen met meerdere personen, dus trommel je friends maar op voor een gezellige Facetime sessie.

Laat je partner thuis

Het klinkt misschien onaardig, maar je ziet je partner vaak genoeg. Quality time met je vrienden/vriendinnen is belangrijker dan je denkt. Je kunt zelf ook wel bedenken dat er een hele andere sfeer hangt wanneer jij je partner en je kids ook meeneemt. Jullie zullen andere gesprekken voeren, en je kunt je niet uitlaten over dat kleine irritatie puntje of die ene ruzie met je partner. Laat je partner dus (als het even kan) lekker thuis en geniet optimaal van de tijd met je vriendinnen.

Lees ook: Dit zijn de leukste spelletjes om te doen met vriendinnen