Je kunt een avondje samen met vriendinnen natuurlijk op vele manieren doorbrengen, maar er gaat niets boven een ouderwetse spelletjesavond. Zet wat hapjes klaar, zorg voor een wijntje bij de hand en pak er een leuk bordspelletje bij. Met de volgende spelletjes zullen jullie gegarandeerd een gezellige avond tegemoet gaan.

Tennage girls fun

Ganzenbord

Ganzenbord gaat al generaties lang mee, maar wordt er niet minder leuk op. Je kunt het nog leuker maken door er nieuwe elementen aan toe te voegen. Op het bordspel staan namelijk een aantal speciale vakjes met opdrachten erop. Deze kun je wellicht vervangen door andere opdrachten in combinatie met drankjes. Maak er bijvoorbeeld een regel van om een extra slok te drinken als je op zo’n vakje beland. Zo geef je een hele andere draai aan het spel en stiekem wordt het dan nóg leuker.

30 seconds

Een spel wat je kennis meteen even op de proef stelt. Hierbij is het de bedoeling dat jullie in teams spelen en binnen 30 seconden zo veel mogelijk begrippen van het kaartje proberen te omschrijven en je teamgenoten moeten er zo veel mogelijk raden. Het spel is erg goed voor je lachspieren en bevordert de gezelligheid zeker.

Mens erger je niet

Haal de nostalgie terug en speel een potje mens erger je niet. Een spel wat, hoe dan ook, leuk blijft en waar je niet te veel bij na hoeft te denken. Ook weleens lekker. Bij dit spel kun je natuurlijk ook extra elementen toevoegen om het een tikkeltje leuker te maken. Zo kun je het ook omtoveren in een drankspelletje. Wanneer jouw pion van het bord afgeslagen wordt, kunnen jullie de regel invoeren om je glas leeg te drinken. Zo geef je er weer een hele andere draai aan en dit levert een hoop gezelligheid op.

Speak out

Wanneer je een avondje wilt lachen, en wie wil dat nou niet, is dit spel echt een aanrader. Lachen, gieren, brullen is het namelijk zeker. Bij dit spel is het de bedoeling dat je een mondstuk in je mond stopt en vervolgens verschillende zinnen uitspreekt. Dit is natuurlijk bijna onmogelijk en dat levert hilarische momenten op.

Escape room

Dit spel zorgt voor spanning en laat je samen een mysterie oplossen door te zoeken naar verborgen aanwijzingen. Het is reuze spannend en de ideale manier om samen de hersenen te laten kraken. Je zult hierbij dus wel flink moeten nadenken, maar dat is extra leuk in teamverband.

Shop de spelletjes hier

ganzenbord-spelletjes-femfem
30seconds-spelletjes-femfem
mensergerjeniet-spelletjes-femfem
escaperoom-spelletjes-femfem
speakout-spelletjes-femfem

Lees hier wat je nog meer kunt doen tijdens een avondje met je vriendinnen.