Afvallen kan in deze tijd bijna vergeleken worden met iets leuks. Wijn drinken voor het slapen mag, bleek al eerder uit onderzoek en nu kunnen we ook nog taart eten als ontbijt! Om het nog een beetje beter te maken: het gaat hier om chocoladetaart. Dit blijkt uit onderzoek op de universiteit in Tel Aviv, hoe dit mogelijk is? Wij leggen het je met liefde uit en kijken nu al uit naar morgenochtend.

choccake

We love research

Onderzoekers die ons vertellen dat je taart mag eten als ontbijt.. doe alsjeblieft meer van zulke onderzoeken! Er is een groep van 193 mensen met overgewicht onderzocht, de helft van deze mensen kregen een dieet met daarin een ontbijt die 600 calorieën bevat en de andere groep moest het doen met 300 calorieën. De groep die stevig kon ontbijten deed dit daarom ook met chocoladetaart. De rest van de dag moesten beide groepen het doen met hetzelfde aantal calorieën, voor vrouwen was dit 1400 en voor de man 1600. Je zou denken dat de groep met het stevige ontbijt aan het eind van het onderzoek juist aan zou komen in plaats van afvallen. Maar dat is niet waar, na 16 weken bleek dat alle kandidaten ongeveer evenveel waren afgevallen.

Het wordt nog beter

De titel verklapt het al: het wordt nog beter. Na deze 16 weken gingen beide groepen verder met hun dieet, maar deden wel wat kleine aanpassingen. Opnieuw werden er na 16 weken metingen en wegingen gedaan, waaruit bleek dat de groep van het 600 calorieën ontbijt gemiddeld nog eens 7 kilo afviel. De groep die 300 calorieën tot zich nam in de ochtend, kwamen na de eerste 16 weken juist aan, zo ongeveer 12 kilo. Het gevolg hiervan is het welbekende jojo-effect: volg een dieet, houd je er strikt aan, en je valt af. Maar na het dieet vallen deze mensen weer terug in hun oude gewoontes, want die chocolade repen en snoepjes zien er toch wel erg lekker uit.

Stevig ontbijten

Voorkom dit jojo-effect en ga net zoals de groep van het 600 calorieën ontbijt opzoek naar een ontbijt dat echt vult, die vol zit met eiwitten en goed is voor je ghreline. Voor je wat? Ghreline, dit is je honger hormoon en deze wordt bij het eten van je eerste maaltijd van de dag het beste geregeld. Een goed en stevig ontbijt zorgt ervoor dat je honger de rest van de dag afneemt, hierdoor krijg je geen enorme snack-aanvallen gedurende de dag. Zorg er daarom voor dat je jouw guilty pleasure ’s ochtends al binnen krijgt, zodat je de rest van de dag niet geneigd bent om te snoepen.

cake choccake cakecake
Foto’s: ThekitchenmccabeBloglovin en Letterfolk

Uit een ander onderzoek blijkt dat ijs als ontbijt je slimmer maakt. Wijn, chocoladetaart en ijs, diëten is leuk hé?