Vrouwen en toetjes: een combinatie die altijd goed is. Nu kun je zelfs meteen nadat je wakker wordt de dag beginnen met een beetje ijs. Zónder schuldgevoel en mét een héél goed excuus. Je wordt er slimmer van.

Onderzoek

Dit bleek na onderzoek van professor Yoshihiko Koga van de Kyorin University in Tokyo. conclusie van het onderzoek is dat het eten van 3 lepeltjes ijs in de ochtend jouw alertheid en functioneren kan verbeteren. De professor liet de helft van de mensen uit de testgroep onmiddellijk nadat de deelnemers wakker werden 3 lepels ijs eten, waarna zij op de computer mentale oefeningen moesten doen. Het proces van het maken van de test werd geanalyseerd. Het andere deel van de groep at geen ijs en deed dezelfde test. Degene die wel ijs hadden gegeten konden zich beter concentreren, dat ze op een betere manier informatie konden verwerken en dat ze een snellere reactietijd hadden. Win, win, win. Al deze voordelen waren te danken aan de invloed van de koude temperatuur en de suiker in de test. Dessert for breakfast dus.

ijs-ontbijt-femfem

Voeg ijs toe aan je ontbijt

Nu willen we jullie niet aansporen om een hele bak Ben & Jerry naar binnen te werken tijdens het ontbijt. Dan zal je de rest van de dag ongelofelijk inkakken van je suikerovervloed en krijg je bovendien niet de benodigde voedingstoffen binnen. Maar, het is zeker geen onverstandige optie om 3 lepeltjes toe te voegen aan óf te eten vóórdat je een van deze voedende en gezonde ontbijtjes eet.