De herfst is weer in volle gang en de zomer al lang uit het zicht. Maar eerlijk is eerlijk: wat is er nou leuker dan een herfstuitje middenin de mooi verkleurde bossen? Tijd om een weekendje weg te boeken in een van deze knusse accommodaties middenin de bossen! Wij selecteerden vijf sfeervolle boshuisjes dicht bij huis, die op Airbnb geboekt kunnen worden.

Bron: De Fournil Ardennen

Threehouse studio in de Veluwse bossen

Bij deze Treehouse studio in Vierhouten begint het bos letterlijk vanaf de voordeur. De studio is namelijk gelegen aan het meest uitgestrekte bosgebied van Nederland: de Veluwe. Het huisje is gezellig ingericht en beschikt over een heerlijk bed met uitzicht over de bossen. Door de grote glazen wand ben je vanuit het huisje één met de natuur. De inspirerende omgeving leent zich uitstekend voor eindeloze boswandelingen. De dag eindig je lekker op de bank bij de houtkachel met een kop warme chocolademelk. Klinkt als de muziek in de oren, vind je niet?

Knusse Tiny House midden in de natuur

Wakker worden in een bijzonder stuk privébos van ruim 6000 m² kan in Maja’s Hideaway, een zelfgebouwde Tiny House in Gelderland. De hideaway, die goed verstopt staat in het bos, is zo ontworpen dat je kunt genieten van zowel de accommodatie als de omgeving zelf.

Ook over het interieur is goed nagedacht: de woning beschikt onder meer over een keuken, een complete badkamer en aparte slaapkamer met een kingsize bed (heerlijk voor jou en je lover). De dag start je hier ontspannen met een kopje koffie op het terras, om vervolgens in alle rust de mooie omgeving te zien ontwaken. Met een beetje geluk kom je in de buurt van de accommodatie zelfs herten tegen– die lopen namelijk vrij rond in het grote privébos.

Luxe villa in de Belgische Awenne

Bekijk voor de ultieme herfstinspiratie zit je goed bij deze prachtige ruime accommodatie gelegen in Awenne, België. De loft is een echt kunstwerk door de hoge ramen, stijlvolle meubels en prachtige authentieke muren, welke in schril contrast staan met de rest van de woning.

De bijbehorende tuin is een klein voorproefje op de mooie natuur uit de omliggende omgeving, welke zeer geschikt is voor prachtige herfstwandelingen in het bos. In de avond verzamel je hier rondom de knisperende houtkachel of neem je plaats aan de ruime keukentafel voor een ouderwetse spelletjesavond. Zo fijn!

Voor op de reislijst…

Iets verder buiten Nederland vind je deze mooie accommodaties midden in de natuur. Wij dromen alvast weg bij deze mooie bestemmingen…

Romantische boomhut in Italië voor wijnliefhebbers

Deze romantische boomhut is gelegen tussen de heuvels van Italië, omringd door exotische boomsoorten met uitzicht op San Salvatore Monferrato. De accommodatie is de ideale bestemming voor stellen die van de natuur, goede wijn en absolute rust houden (kortom: voor wie niet, eigenlijk?).

Het gebied kent diepgewortelde wijntradities en staat bekend om een aantal hoogwaardige wijnen en bijbehorende wijnkelders. Naast de bosrijke omgeving, 19e-eeuwse wijnkelders en de prachtige Italiaanse uitzichten is de woning een geschikte uitvalsbasis voor een bezoekje aan pittoreske culturele dorpen. Ciao bella!

Bekijk Op AirbnbAroma(n)tica TreehouseinMonferrato

Avontuurlijk overnachten in het Franse Vercors

Middenin de bossen van het Franse Vercors, vind je na een korte wandeling dit uitzonderlijke verblijf. Maar let op… de hut — gelegen op maar liefst 10 meter hoogte — is alleen geschikt voor echte avonturiers. Een houten trap en loopbrug leiden uiteindelijk naar het terras van de woning, welke prachtig uitzicht biedt over de Franse bossen.

De houten hut beschikt over 2 slaapkamers, een knusse lounge met houtkachel en een klein keukentje. De ideale locatie om op een herfstavond te genieten van een goede Franse rode wijn met niets anders dan de natuur als afleiding.

Wil je nog meer leuke vakantiehuisjes in de bossen bekijken? Deze leuke huisjes in Nederland en België zijn fantastisch!