Vaak vinden we anderen na wat alcoholische versnaperingen er stukken beter uitzien. Wat blijkt? Wanneer je zelf alcohol op hebt, word je ook stukken knapper. Dat betekent dat we een goede reden hebben om vanavond een nieuw flesje wijn open te trekken. Hoe dit precies zit, zal FEM FEM je eens haarfijn uitleggen.

Couple on a date at as restaurant.

De studie is uitgevoerd door de Universiteit van Bristol en hierbij werden 40 studenten voorzien van wijn. Voordat ze dit opdronken, werd er een foto van ze gemaakt toen ze nog volledig nuchter waren. Vervolgens deden ze dit ook na het tweede en derde drankje. Deze foto’s werden beoordeeld op aantrekkelijkheid door nuchtere mensen. Hieruit bleek dat mensen er het beste uitzagen na het drinken van slechts één drankje. Dit in vergelijking met mensen die niets hebben gedronken of nadat ze twee drankjes hadden gedronken.

De oorzaak

Het heeft allemaal te maken met de rooskleurige wangen die je krijgt, het ontspannen van je spieren en het vergroten van je pupillen. Na een drankje vergroten je pupillen namelijk net genoeg om aantrekkelijk gevonden te worden door degene die je in de ogen kijkt. Dat ene drankje zorgt ook voor de juiste hoeveelheid ontspanning in het lichaam wat je aantrekkelijker maakt dan in ieder ander stadium van drinken. En de rooskleurige wangen die je krijgt na het drinken van een drankje zijn een teken van een goede gezondheid en ook dat vinden mensen aantrekkelijker. Van nature voelen we ons namelijk meer aangetrokken tot mensen die er gezond uitzien. Dit alles levert overigens een groot voordeel op voor jezelf. Je ziet er aantrekkelijker uit, hebt de volgende ochtend geen last van een ernstige kater en loopt niet het risico dat je met iemand in bed beland waar je de volgende ochtend spijt van hebt.

Ben je benieuwd welke dingen je minder aantrekkelijk maken? Dat lees je hier.