Is het je ooit opgevallen dat wanneer je in de stad beland met vrienden en je al een aantal alcohol consumpties verder bent, dat je opeens met een accent gaat praten? Of ja, misschien heb je al lichtelijk een accent (Brabant of Limburgs of wat dan ook) maar dat het dan opeens minstens heftiger wordt hoe meer er wordt gedronken? Hier is een reden voor.

alcohol accent FEM FEM

Onderzoek

Het heeft alles te maken met de twee cognitieve gebieden van je hersenen volgens Amee Shah, een professor aan de Stockton University. Je hebt de prefrontale cortex en frontale cortex en ze hebben beiden te maken met het plannen van wat je van plan bent om te zeggen. Zonder de twee cognitieve gebieden heb je veel minder remming en wanneer je dit combineert met alcohol, dan worden je vaardigheden aangetast. Je bent dan minder scherp waardoor je je accent triggert.

Het kan zo zijn dat jij je oude accent weer oppakt, maar het kan ook dat je na een aantal drankjes het accent van een ander overneemt. Dus sta jij urenlang met een Australiër te babbelen in het Engels, kan het zo maar zijn dat jij op een gegeven moment ook een Australisch accent overneemt.

Dus, sta jij op een vrijdagavond ergens in de kroeg met je vrienden en merk je opeens dat je weer met een zachte g praat, blame it on the alcohol.

Lees ook: Waarom alcohol drinken goed is voor je vriendschap.