Voor een lange tijd een relatie hebben is geen kinderspel. Liefde is werken en blijven werken. Natuurlijk moet je tijd voor elkaar maken en elkaar een beetje vrij laten, dat soort dingen hebben we allemaal al gehoord. Ook samen Netflixen schijnt goed te zijn voor  je relatie. Maar gelukkig hebben onderzoekers ons nu het bewijs gebracht van een wel hele leuke, effectieve manier om samen aan je relatie te werken. Alcohol is het antwoord.

Onderzoek

Alcohol drinken schijnt dus goed te zijn voor je relatie. Gewoon samen een aantal glazen wijn drinken bijvoorbeeld. Of bier. Of wodka. Als je er maar dronken van kan worden eigenlijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat koppels die samen alcohol drinken meer tevreden zijn over hun huwelijk. Bij dit onderzoek werden 4864 volwassenene die gemiddeld 33 jaar waren getrouwd, face-to-face geïnterviewd. De koppels die regelmatig samen alcohol dronken waren, volgens eigen zeggen, veel gelukkiger dan de koppels die niet samen dronken. Ze hadden vaker problemen wanneer de ene wel van een goed glas alcohol hield en de ander niet.

De volgende keer als hij dus niet gezellig een wijntje mee wilt drinken, kun je hem dus mooi dit excuus voorleggen.  Samen oud worden doe je dus namelijk met een glaasje erbij. Wel zo gezellig.

alcohol relatie FEM FEM